Testközelben volt a bravúr

SEBASTIAN TAMÁSSEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2005.01.29. 22:25
Címkék
Pokolian nehéz feladat.
Valahogy meg kell lepnie, valahogy felül kell múlnia a Volánnak az eddig veretlen Jesenicét! Pokoli a hangulat is a Podmezakla Jégcsarnokban, csaknem 3000 néző tombol, buzdítja a piros-fehéreket. Viszket a hazaiak tenyere, végre, sok év után szeretnének magasba emelni egy trófeát, ennek első lépéseként kell most legyőzniük a Volánt, mint ahogyan négy alkalommal már megtették az alapszakaszban.
Sok év után, hiszen a Jesenice még soha nem nyerte meg az Interligát (tavalyelőtt a Volán, tavaly a lengyel Wojas Podhale Nowy Targ énekelte ki a szájából a sajtot a fináléban), szlovén bajnokságot sem nyert 1994 óta, azóta ugyanis a ljubljanai Olimpija zsinórban tízszer (!) tarolt a szlovén pontvadászatban.
Végre egy trófeát akarnak, mi több, nemzetközit. Ennek megfelelően gőzerővel rohamozni is kezdenek a hazaiak.
Pokoli hatvan perc vár a Volánra.
Sajnos már a 3. percben megvan az okuk az ujjongásra a szlovén szurkolóknak: Hafner mesteri hátrapasszára óramű- pontossággal érkezik Pretnar, ki is lövi a bal alsó sarkot. A Volán erejéből egyelőre hősies védekezésre futja, ijedtek, megilletődöttek az Ördögök. A Jesenice egyre-másra tetszetős támadásokat szövöget, Budai Krisztián ketrece felé záporoznak a lövések, de a kapus állja a sarat. A második szlovén gól már kicsit "az ő sara", az Interliga-gólkirály, Razingar kotorja rá, a korong, úgy tűnik, elakad a kesztyűben, ehelyett bevánszorog alatta a kapuba.
Nem tudjuk, a szünetben az öltözőben Cortina elővette-e olaszos temperamentumát, mindenesetre tény, hogy a Volán a második játékrészben magára talál: a 26. percben egy kavarodás után Palkovics passzából Ocskay szépít. Kiegyenlítettebb a játék, ám egy emberelőnyös helyzet során ismét kettőre nő a hazaiak előnye: Razingar (már megint…) sistergős lövése a harmadvonalról talált, utat Budai kapujába.

Palkovics Krisztián góljánál még volt esély a meglepetésre (Fotó: Danis Barna)
Palkovics Krisztián góljánál még volt esély a meglepetésre (Fotó: Danis Barna)
Palkovics Krisztián góljánál még volt esély a meglepetésre (Fotó: Danis Barna)
Hogy elementáris lövőerőből magyar részről sincs hiány, azt a 37. percben Palkovics bizonyítja, Kristan ketrecéről kis híján leszakad a háló. Két magyar gól, két Palkovics- Ocskay koprodukció, ebben az évadban talán még egyszer sem játszott ilyen jól a csatárduó. Nem hagyja magát a Volán, már az is kisebbfajta bravúr, hogy két harmad után 3-2 az eredmény, sőt a Volán nyeri a középső harmadot. Még él a remény.
Pokoli utolsó harmad vár a fehérváriakra. A mérkőzés elejéhez képest fordul a kocka, a Volán felülkerekedik, rohamoz, ám az egyenlítés nem jön össze. Sőt néhány perccel a vége előtt a vonalbíró "talál" egy ítéletet, hat mezőnyjátékos miatt kétperces büntetést szed össze a magyar együttes, az emberelőnyt pedig ismét Marcel Rodman használja ki.
Kár.
A remek napot kifogó Cortina-csapat közel járt a bravúrhoz. Javítási lehetőség vasárnap.

A szavazóknál sima ügy


Az eddigi 23 mérkőzéséből 23 meccset nyerő Jesenice játékosai és szurkolói is hatalmas önbizalommal álltak hozzá a fináléhoz. A
hkjesenice.com honlapon szavazni lehetett, ki nyeri az Interliga-döntőt és hány mérkőzésen, nos, a voksok 67 százaléka tükörsima 3-0-s szlovén sikert jósol, a Jesenice győzelmére (akár 3-0, 3-1 vagy 3-2 arányban) a szavazók 92 százaléka, míg a Volán végső győzelmére az odalátogatók nyolc százaléka tippelt. Szurkoljunk a kisebbségnek…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik