Lionel Messi felépült, és újra edzésbe állt (Fotó: AFP)

 

A párizsi klub január elején közölte, hogy négy játékos – köztük Lionel Messi –, illetve egy stábtag koronavírustesztje pozitív lett. Az argentin világbajnoki ezüstérmes, Copa América-győztes játékos az Instagram-oldalán jelentkezett január 14-én, szurkolóinak megköszönte a támogató üzeneteket, és reményét fejezte ki, hogy nem kell már sokáig várni a visszatérésére. Ugyanakkor jelezte, bár már majdnem teljesen felépült, az általa vártnál mégis hosszabb időt kell kihagynia.

A Paris Saint-Germain szerdán a Twitter-oldalán jelezte, nem kell tovább várni, Lionel Messi újra edzésbe állt.

„Jó újra látni, Leo!” – fogalmazott tömören a klub.


A párizsiak öröme mindazonáltal nem lehet teljes, az MTI ugyanis arról számolt be, hogy a világbajnok Kylian Mbappénak a bal lábában fáj a közelítő izma, emiatt pénteken alapos kivizsgálás vár rá. A 23 éves csatár a mostani idényben tíz góllal és nyolc gólpasszal segítette csapatát a francia bajnokságban. Kiesése nagy gondot jelentene, és nemcsak otthon, hanem a Bajnokok Ligájában is, amelynek nyolcaddöntőjében a Real Madrid lesz az ellenfél. A párharc első mérkőzését február 15-én játsszák a francia fővárosban.

Ezen az összecsapáson kérdéses a szintén sérült Neymar szereplése is. A brazil extraklasszis bal bokája november végén kificamodott, sérültek a szalagok. Ő jövő héten kezdheti újra az edzéseket, és a PSG-nél abban reménykednek, hogy február elején már játszhat.