PSG: Mbappé szerződése egy kicsit másmilyen, mint hittük?

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.13. 08:15
null
A BL-idény jól indult, Kylian Mbappé két góljával a PSG legyőzte a Juventust (Fotó: AFP)
Kylian Mbappé szerződése nem úgy szól 2025-ig, ahogyan eddig tudtuk; a Paris Saint-Germain labdarúgója valójában kettő plusz egy évre írt alá, és a 2024 utáni egyéves opció életbe léptetéséről ő mondja ki az utolsó szót – írja a L'Équipe.

 

Mint ismert, Kylian Mbappé jövőjéről hosszú hónapokon át találgatott a sportsajtó, mielőtt májusban hivatalosan bejelentették, hogy hiába csábította nagy erőkkel a Real Madrid, a világbajnok támadó 2025-ig szóló szerződést írt alá a párizsiakkal. Mbappé Franciaországban tartása szinte nemzeti üggyé nőtte ki magát.

A francia sportnapilap kedden nyilvánosságra hozott értesülése, miszerint „az utolsó év Kylian Mbappén múlik” – a L'Équipe a klub egy meg nem nevezett alkalmazottjára hivatkozik –, új helyzetet teremt, hiszen a labdarúgóra lecsapni készülő klubok (elsősorban újra a Real Madrid) egy évvel korábban, már jövő nyáron megkezdhetik a csábítási hadműveletet.

A francia lap emlékeztet: a PSG minél hosszabb időre szerette volna magához kötni Mbappét, a labdarúgó inkább a rövidebb távra szóló megállapodásban volt érdekelt – így születhetett meg a kompromisszumos, 2+1 évre szóló egyezség.

A párizsiak számára egyértelműen a Bajnokok Ligája megnyerése a cél, Mbappét is bevallottan ez motiválja – a kérdés már csak az, sikerül-e kitartaniuk egymás mellett a cél felé vezető úton, sikerül-e kezelniük a klasszisok közötti (például az Mbappé és Neymar közötti állítólagos) feszültséget, és a közös munka úgy alakul-e, hogy azt a bizonyos 2024–25-ös opciót Mbappé is akarja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik