Ligue 2: a Bordeaux elbukta a félbeszakadt meccset, a Metz hivatalosan is feljutó

Vágólapra másolva!
2023.06.12. 17:17
null
Saját szurkolói miatt bukta el a feljutást a Bordeaux (Fotó: Getty Images)
A francia élvonalbeli (Ligue 1) és másodosztályú (Ligue 2) labdarúgó-bajnokságokat irányító Profi Labdarúgóliga (LFP) a hivatalos honlapján közölte, hogy a másodosztályú pontvadászat utolsó fordulójában megrendezett, majd szurkolói rendbontások miatt félbeszakadt Girondins Bordeaux–Rodez mérkőzésen történtek nyomán a szóban forgó találkozót a zöldasztalnál a Rodez nyeri meg, így az is hivatalossá vált, hogy a bajnok Le Havre mellett a Bölöni László vezette FC Metz jut fel az élvonalba.

Az LFP Fegyelmi Bizottsága továbbá arra kötelezte a Bordeaux-t, hogy a következő tétmeccsén zárja be a klub mérkőzéseinek otthont adó Matmut Atlantique Stadion déli lelátóját, míg további kétmeccses lelátóbezárást felfüggesztve szabtak ki rá.

Végül, de nem utolsósorban a Bordeaux egypontos levonással fogja elkezdeni a másodosztály 2023–2024-es kiírását – áll a szervezet közleményében.

Mint ismert, a Ligue 2 38. fordulójában rendezett Bordeaux–Rodez meccs 20. percében egy hazai szurkoló megütötte a Rodez gólszerzőjét, Lucas Buadést. A játékos agyrázkódást szenvedett, a mérkőzést pedig nem folytatták.

„Több találgatás és forgatókönyv is napvilágot látott a fegyelmi tárgyalás előtt – nyilatkozta lapunknak Bölöni László, a döntés értelmében hivatalosan is feljutó Metz vezetőedzője. – Csak az nem, hogy másodikként nem juthatunk fel az élvonalba. Az ügy egyáltalán nem érintett bennünket, egy percig sem gondoltuk, hogy ránk nézve hátrányos határozat születhet, így nem idegeskedtünk, izgult helyettünk a kiesés ellen küzdő Rodez, s lám, bent is maradt. Mi pedig egy év után újra az élvonalban szerepelhetünk.”

A feljutásról végérvényesen lemaradó Bordeaux közleményben reagált a döntésre, szerinte a liga döntése eltúlzott és érthetetlen, így a klub fellebbezést nyújt be az illetékes szerveknél.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik