Vb 2022: Platini januári tornát akar, de az olimpia miatt nem lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 13:13
Michel Platini, az UEFA elnöke is csatlakozott a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság időpontjáról vitázókhoz. A francia sportvezető nem a nyári vagy téli rendezés között őrlődik, hanem azzal állt elő, hogy ne az év végén, 2022 novemberében és decemberében, hanem már januárban megtartsák a tornát.

„A novemberi/decemberi rendezés problémás lehet, nagyon felborítja a klubtornák naptárát, szinte minden sorozatot át kellene programozni. Ha viszont januárban lenne, egyáltalán nem lenne gond" – mondta Platini a Sky Sportsnak.

Az UEFA elnöke elsősorban a nemzetközi kupákban gondolkozik, a késő őszi és kora téli vb miatt a bajnokságok mellett Bajnokok Ligája és az Európa-liga menetrendjét is nagy mértékben át kellene alakítani, januárban viszont szünet van ezekben a sorozatokban.

Sepp Blatter FIFA-elnököt kevésbé zavarja az UEFA klubprogramja, mint a Jacques Rogge NOB-elnöknek tett ígérete, miszerint nem tesznek keresztbe a 2022-es téli olimpia szervezőinek azzal, hogy az előtte lévő hetekben elvonják a sportért rajongók figyelmét az ötkarikás játékokról.

A FIFA végrehajtó bizottsága az október 3-ai és 4-ei zürichi ülésén vitatja meg, mikor legyen a katari vb. A nyári rendezés az orvosok és a szereplők aggodalmai miatt nem lehet az 50 fokos katari nyárban, bár az Angol Labdarúgó-szövetség mindenképpen e mellett lobbizik, mert a helyi bajnokságokban nem szokott lenni téli szünet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik