Vb 2014: Gabon után Dubaiban a spanyolok - 4 nap, 16 ezer km

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.17. 15:05
November 15-én és 19-én újabb két felkészülési mérkőzést vív a spanyol labdarúgó-válogatott: a világ- és Európa-bajnok csapat 16 ezer kilométert repül, hogy Gabon után Dubaiban lépjen pályára.

A „furia roja” előbb Afrikába utazik, hogy Gabonban – ahol az elmúlt időszakban Brazília és Portugália is megfordult – mérkőzzön meg a helyi válogatottal 15-én, majd a Közel-Kelet következik. Dubaiban komolyabb erőfelmérő várhat Vicente del Bosque együttesére, a tervek szerint ugyanis a vb-re egyaránt kijutó Svájc, Belgium vagy Oroszország közül kerül ki az ellenfél – mint beszámoltunk róla, előbbi kettő biztosan kiemelt lesz a vb-sorsoláson. A spanyol szövetség (RFEF) számára a hírek szerint 5 millió euró bevételt hozhat a két találkozó.biztosan kiemelt lesz a vb-sorsoláson. A spanyol szövetség (RFEF) számára a hírek szerint 5 millió euró bevételt hozhat a két találkozó.

További hír a spanyol válogatott háza tájáról, hogy a szövetség már most, a sorsolás előtt keresi a szállást a következő évi vb-re. Az RFEF külön stábot küldött Brazíliába, hogy biztonsági, logisztikai és sportszakmai szempontok alapján kiválassza azokat a szálláslehetőségeket, amelyek minden igényt kielégítően otthonául szolgálhatnak a nemzeti csapat számára. A spanyol beszámolók szerint a helyszínválasztás nem függ a sorsolástól, és annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy – a szállást már lefoglaló Argentínához hasonlóan – Belo Horizonte környékén válasszák ki a vb-bázist.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik