Vb 2010: Rooney többet akart játszani, de azért a bírót így is „kóstolgatta"

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 09:40
A világbajnokságra készülő angol labdarúgó-válogatott hétfőn 3–0-s győzelmet aratott a dél-afrikai első osztályban szereplő Platinum Stars ellen. A találkozó utolsó gólját Wayne Rooney szerezte, aki a klubszezon végét sérülés miatt kénytelen volt kihagyni.

„Ez jó gyakorlás volt számunkra, mert szükségünk van a játékra, én pedig boldog voltam, hogy negyvenöt percet futballozhattam – nyilatkozta a találkozót követően Rooney. – Jó lett volna már egy kicsit többet is a pályán eltölteni negyvenöt percnél, de én ennek is nagyon örültem."

A Manchester United támadója szerint csapata felkészült a világbajnoki feladatokra, a hétfői főpróba pedig tanulságos volt a szombati fellépés előtt: Anglia az első mérkőzésén az Egyesült Államok ellen lép pályára június 12-én. A folytatásban a C-csoportban még Algéria és Szlovénia vár Fabio Capello együttesére.

A meccsel kapcsolatban szót kért a mérkőzés dél-afrikai játékvezetője, Jeff Selogilwe, aki elmondta: nagyot csalódott egyik kedvencében, Rooneyban, aki szóban folyamatosan inzultálta őt és az ellenfél játékosait, ráadásként pedig gyakran szabálytalankodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik