Scaloni szeretné enyhíteni a csapatán lévő nyomást a lengyelek elleni mérkőzés előtt (Fotó: AFP)

 

Lionel Scaloni szövetségi kapitány arról beszélt, hogy óriási volt a nyomás a csapaton, és fellélegeztek a három pont megszerzésével. Kitért arra, hogy végeredményben ez csak egy futballmeccs, és nem szerencsés azzal az érzéssel pályára menni, hogy sokkal több annál.

„Meg kell próbálni elérni, hogy a játékosok így gondolkodjanak erről, máskülönben minden mérkőzésen, a kieséses szakaszban, végig a tornán mindig ez fog történni”
– utalt a találkozó jelentős részében tapasztalható görcsös játékra.

„Persze nehéz megértetni az emberekkel, hogy akár veszítesz, akár nyersz, holnap is kisüt a nap, hogy az a fontos, miként hajtottad végre a feladatodat, hogy a lehető legjobban végezted-e el. Mi mindig erre törekszünk” – fűzte hozzá, egyúttal azt üzente játékosainak, hogy maradjanak két lábbal a földön, mert a lengyelek elleni mérkőzés is nehéznek ígérkezik.

Lionel Messi, az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya megkönnyebbülten értékelt a mexikóiak felett aratott győzelem után, kiemelve, hogy ismét csak rajtuk múlik, továbbjutnak-e csoportjukból a katari labdarúgó-világbajnokságon.

„Lekerült egy teher a vállunkról. Megnyugodtunk és megint a saját kezünkben van a sorsunk” – nyilatkozott a hétszeres aranylabdás támadó a szombati mérkőzés után, amelyet 2–0-ra megnyertek az ő és Enzo Fernández góljával. 

„Úgy érzem, az első félidő a helyzetünkből adódóan nehéz volt, győzelmi kényszerben játszottunk. Nem találtuk a réseket, nem járattuk eléggé a labdát az egyik oldalról a másikra. A második félidőben azonban elkezdtük a saját játékunkat játszani, megtaláltuk a tereket, és a gól megváltoztatta a meccset. Szükségünk volt erre a győzelemre, hogy a lengyelek elleni mérkőzést már nyugodtabban kezdhessük el.”

Henry Martín, a mexikóiak támadója a kispadról úgy látta: a két csapat közötti különbség az volt, hogy Argentínának van Messije.

„Elvégeztük a munkánkat, de sajnos vereséggel jöttünk le a pályáról. Ez fáj, de vasárnaptól már a következő mérkőzéssel foglalkozunk, mert van még esélyünk továbbjutni”
– szögezte le.

Gerardo Martino, a mexikóiak argentin szövetségi kapitánya is azt ígérte, hogy amíg van esélyük a továbbjutásra, mindent megtesznek érte.

„Szükségünk van gólokra, de úgy vélem, azok, akik napi szinten versenyhelyzetben vannak, hozzászoktak ahhoz, hogy összeszedjék magukat”
– fogalmazott a szakvezető.

 


 

Két forduló után a lengyelek állnak a C-csoport élén négy ponttal, őket követik az argentinok és a szaúdiak egyaránt hárommal, a mexikóiaknak pedig egy pontjuk van. A szerdai utolsó körben az argentinok a lengyelekkel, a szaúdiak a mexikóiakkal mérkőznek meg.

A CSOPORT ÁLLÁSA 
  1. Lengyelország 2 1 1 2–0 +2 4
  2. Argentína 2 1 1 3–2 +1 3
  3. Szaúd-Arábia 2 1 1 2–3 –1 3
  4. Mexikó 2 1 1 0–2 –2 1

 

(MTI)