A goal.com a cikkében azt írja, hogy a szövetségi kapitány kiszabta a játékosainak, hogy úgy érkezzenek meg a tornára, hogy legalább ezer tizenegyest elvégeztek gyakorlásként.

„Több mint egy éve, az egyik edzőtáborunk alatt kértem meg őket, úgy érkezzenek meg majd a tornára, hogy gyakorlásként legalább ezer tizenegyest elvégeztek.” Hozzátette, hogy ha úgy repülnek Katarba, hogy majd itt akarják begyakorolni, akkor az nem lesz elég a sikerhez. Kifejtette, hogy ha valaki alaposan begyakorolja a büntetőrúgást, akkor nem érheti meglepetés. Ez egy olyan eleme a játéknak, melyre előre fel lehet készülni.

 
„Sikerült elhinnünk, hogy világbajnokok is lehetünk” – a marokkói kapitány

Luis Enrique egyébként mindhárom kapusa kapcsán megemlítette, hogy jól védik a tizenegyeseket (Unai Simón hárított is egyet), valamint hogy az edzések végén sok játékosát látja gyakorolni őket. Azt nem tudjuk, hogy a három spanyol (a tizenegyespárbajra becserélt Pablo Sarabia, valamint Carlos Soler és Sergio Busquets) elvégezte-e a házi feladatát, de az, hogy az összes kimaradt, nagyon rosszul fest. Persze Jasszin Bunut, a marokkóiak kapusát megilleti a dicséret, hiszen mindháromnál eltalálta az irányt, és kettőnél védeni is tudott.

CSOMAGBAN A KIMARADT SPANYOL TIZENEGYESEK


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

MAROKKÓ–SPANYOLORSZÁG 0–0 – 11-esekkel 3–0
Al-Rajjan,
Egyetemvárosi Stadion, 44 667 néző. Vezette: Rapallini (argentin)
MAROKKÓ:
Bunu – Hakimi, Agerd (el-Jamik, 84.), Szaissz, Mazraui (Attijat Allah, 82.) – Unahi (Benun, 120.), Amrabat, Amallah (Seddira, 82.) – Zijes, en-Nesziri (Szabiri, 82.), Bufal (Abde, 66.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
SPANYOLORSZÁG:
Unai Simón – M. Llorente, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde, 98.) – Gavi (Soler, 63.), Busquets, Pedri – Ferran Torres (N. Williams, 75.; Sarabia, 119.), Asensio (Morata, 63.), Olmo (Ansu Fati, 98.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!