Labdarúgás: nem Messi volt az első nagy ajándékozó

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 10:01
null
Paul Pogba és a világbajnoki gyűrű (Fotó: Daily Mail)
Mint arról már beszámoltunk, Lionel Messi aranyozott telefonokkal lepte meg vb-győztes csapattársait a napokban, de az argentin zseni nem az egyetlen, aki különleges tárgyakkal ünnepelte meg kiemelkedő sikerét a futball világában. Az extravagáns labdarúgó-ajándékokról a Magyar Nemzet készített összeállítást.

A 2018-as világbajnokság után Antoine Griezmann és Paul Pogba – az amerikai major ligák mintájára – világbajnoki gyűrűket csináltatott az oroszországi tornát megnyerő gall válogatott tagjainak. A Jason of Beverly Hills ékszerház – akárcsak most Messi – is begravírozta a játékosok nevét, és visszaköszönnek a francia trikolór színei, nem is akárhogyan: kék zafír, fehér gyémánt és piros rubin teszi ki.

 


 

A bajnoki gyűrű ötlete ezzel együtt nem öt évvel ezelőtt robbant be a futball világába. A 2012-ben a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő Didier Drogba is gyűrűkkel örökíttette meg a müncheni finálét. Az angol Daily Mail értesülései szerint a londoni „kékek” számára készült példányok drágábbak voltak, mint a világbajnok argentin játékosoknak járó telefonok.


A labdarúgók körében nagy népszerűségnek örvendenek a karórák is: tavaly májusban például Erling Haaland vett karórákat dortmundi csapattársainak és a szakmai stábnak búcsúajándék gyanánt közel félmillió euró értékben – a klub további személyzete „csak” hétezer eurós időmérőket kapott a norvég csatártól.

A TELJES ÖSSZEÁLLÍTÁS ITT TEKINTHETŐ MEG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik