Vb 2022: „Gyenge Horvátország” – Modric jobb játékban bízik

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2022.11.23. 14:41
null
Luka Modric (10) is tudja, nem játszottak jól Marokkó ellen (Fotó: AFP)
Ugyan a horvátok sztárját, Luka Modricot választották meg a Marokkó elleni vb-meccs (0–0) legjobbjának, a középpályás nem elégedett a teljesítményükkel – ahogy a horvát sajtó sem.

 

Halvány Horvátország a vb elején! Nehéz csata következik így a továbbjutásért” – fogalmazott a Sportske novosti napilap internetes kiadása a Marokkó – Horvátország vb-csoportmeccset követően. Az index.hr erre is rátett egy lapáttal a „Gyenge Horvátország döntetlennel nyitotta a világbajnokságot” felütéssel.

„Kimondottan nehéz mérkőzésünk volt, különösen az első félidő – hangzott az értékelése Luka Modricnak, az együttes csapatkapitányának a találkozót követően. – Úgy érzem, talán az első játékrész végétől kezdtük csak el jobban játszani és a másodikban azért már jobban néztünk ki. Sajnálom, hogy valamelyik lehetőségünkből nem sikerült eredményesnek lennünk. Van egy pontunk, innen mehetünk tovább és remélem, a folytatásban azért már jobban teljesítünk.”

„Görcsösen kezdtünk, úgy az első negyvenöt perc végéhez közeledve tudtuk a kezünkbe venni az irányítást, helyzeteket is alakítottunk ki, de gólt szereznünk nem sikerült – fogalmazott a horvátok védője, az RB Leipzigben játszó Josko Gvardiol. – Kemények voltak a marokkóiak a mérkőzésen, nem volt könnyű ellenük játszani. Nehéz most bármit is mondani, le kell ülnünk, és ki kell elemeznie mindenkinek a történteket, hogy tudjuk, a következő összecsapásunkon mit kell tennünk a három pontért. Azzal már könnyebb lenne nekimennünk a Belgiummal szembeni találkozónak.”

„Nehéz összecsapást vártunk, ellenfelünk kemény volt, a lehetőséget kontrából várták, mi pedig kissé tartottunk attól, hogy labdát veszítünk – mondta el véleményét idei első vb-fellépésükről a horvátok szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic. – Lehet, hogy birtokoltuk a labdát, ugyanakkor nem volt támadójátékunk. Négy, vagy öt pontot mindenképpen kell gyűjtenünk a csoportban, hogy továbbléphessünk. Marokkó ma nagyon jó volt, de mi már előre nézünk. Ezúttal a védekezésben tapasztaltabb labdarúgókra szavaztunk, Vlasic sajnos az első félidőben megsérült, s bár panaszkodhatnék, hogy hiányzott a határozottság, mindenesetre azt el kell ismerni, ez most más volt, mint a négy esztendővel ezelőtti nyitás.”

A horvátok négy éve a Nigéria elleni 2–0-s sikerrel indítottak, és mind a három csoportmeccsüket megnyerték, a folytatásban pedig a döntőig meneteltek.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR

1. FORDULÓ
F-CSOPORT

Marokkó–Horvátország 0–0
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 79.) – Vlasic (Pasalic, a szünetben), Kramaric (Livaja, 71.), Perisic (Orsic, 90.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Marokkó: Bono – Hakimi, Szaissz, Agerd, Mazraui (Attijat Allah, 60.) – Unahi (Szabiri, 81.), Amrabat – Zijes, Amallah, Bufal (Abde, 65.) – en-Nesziri (Hamdallah, 81.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.

A TALÁLKOZÓ RÉSZLETEI, ONLINE KÖZVETÍTÉSE ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik