A lengyelek magabiztosan legyőzték Albániát, Andorra is nyert

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 20:38
null
Lewandowski (balra) fejesével szerzett vezetést Lengyelország Albánia ellen (Fotó: AFP)
Az európai vb-selejtezők I-csoportjában, ahol a magyar válogatott is szerepel, Lengyelország Albániát fogadta, és bár a vendégek jóval többet támadtak, a lengyelek jobban használták ki a lehetőségeiket, és biztosan nyertek (4–1). A csoport két sereghajtójának találkozóján Andorra 2–0-ra legyőzte San Marinót.

 

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
4. FORDULÓ

I-CSOPORT
LENGYELORSZÁG–ALBÁNIA 4–1
Varsó, Nemzeti Stadion. Vezette: Mariani (olasz)
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Bereszynski (Dawidowicz, 32.), Glik, Bednarek, Rybus (Puhacz, 81.) – Frankowski (Linetty, 61.), Moder, Krychowiak, Józwiak – Buksa (Swiderski, 81.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Paulo Sousa
ALBÁNIA: Berisha – Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Hysaj, Bare, Gjasula, Trashi (Roshi, 67.) – Abrashi (Cekici, 74.), Manaj (Balaj, 67.) – Cikalleshi (Uzuni, 83.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
Gólszerző: Lewandowski (12.), Buksa (44.), Krychowiak (54.), Linetty (89.), ill. Cikalleshi (25.)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

A Lengyelország–Albánia mérkőzés előtt nagy volt az albán fogadkozás, hiszen úgy vélték, hogy egy esetleges vereséggel a továbbjutási esélyeik jócskán megcsappannak. Talán éppen ezért nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, többet volt náluk a labda, de a védelem jól állt a lábán.

A varsói közönség legnagyobb örömére aztán amikor a lengyelek eljutottak az albánok kapujához, azonnal betaláltak. Elég volt egy rossz albán megmozdulás a 12. percben, és Glik a jobbról a kapu bal oldala közelében helyezkedő Lewandowskihoz stukkolt, aki a maga szokásos módján a védőjét lefejelve a léc alá bólintott. Az albánok folytatták a támadásokat, és nem sokkal később összejött nekik az egyenlítés, a 25. percben Cikalleshi éles szögből szép gólt szerzett (1–1).

A játék képe mit sem változott, éppen ezért számított óriási meglepetésnek, hogy a lengyelek még a félidő vége előtt növelték az előnyöket, méghozzá Buksa fejes góljával. Nagyon elfeledkeztek róla az albán védők, így a kapufa segítségével ugyan, de betalált.

A második félidőben is ugyanazt láthattuk: bátor albán támadásokat, lövéseket, helyzeteket, majd lengyel gólokat. Egészen hihetetlen volt, hogy a lengyelek az 54. percig háromszor próbálkoztak, és mindhárom lehetőségükből gól lett. A harmadikat Lewandowski harcos megindulása után Krychowiak rúgta be közelről. Az albánoknak semmi sem jött össze, viszont a fellazult védelmük tálcán kínálta a lengyel esélyt, így született meg a negyedik gól, amelyet megint csak nem tudott megakadályozni a vendégek bal oldali védelme, így Linetty állította be a végeredményt a 89. percben. 4–1

Az albánok jól játszottak, nagyon nehéz mérkőzés vár az Anglia ellen vereséget szenvedő magyar válogatottra Albániában.

ANDORRA–SAN MARINO 2–0 (Vales 18., 24.)

A csoport két leggyengébb csapatának andorrai összecsapása már az első félidőben eldőlt, ekkor a hazaiak Vales révén kétgólos előnyt szereztek. Bár San Marino előtt is több lehetőség adódott, gólt nem tudott szerezni, így Andorra megkaparintotta első pontjait az I-csoportban.

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia4413–1+1212
2. Lengyelország421111–6+57
3. MAGYARORSZÁG421110–8+27
4. Albánia4224–6–26
5. Andorra4133–8–53
6. San Marino440–12–120

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik