Vb 2018: brazil szamba, magyar szurkolók Szentpéterváron – videó

ILKU MIKLÓSILKU MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.06.22. 13:14
null
Magyar szurkolók Szentpéterváron
Ahogy az lenni szokott, a brazil labdarúgó-válogatott mérkőzései előtt mindig kiváló a hangulat a stadionban és azon kívül is. Nem volt ez másként Szentpéterváron sem a Costa Rica elleni csoportmeccset megelőzően. A sárga mezes szurkolók elárasztották a parkot, valamint az aréna előterét, de nem kis meglepetésünkre magyar szurkolókkal is találkoztunk.

Kezdjük is utóbbiakkal! Már tizenegy napja vagyok Oroszországban, de még nem találkoztam honfitársakkal. Azt már előzetesen is tudni lehetett, hogy túl sok magyar szurkoló nem fog kilátogatni a világbajnokságra, ezért még inkább meglepetésként ért, amikor a Kresztovszkij Stadionban gyanútlanul sétálgatva egyszer csak magyar szót hallottam. A kölcsönös megrökönyödést követően szóba elegyedtünk.

Mint megtudtam, Tóth György és barátai Egerből, illetve néhányan Budapestről érkeztek szerdán Szentpétervárra, hogy Brazíliának szurkoljanak. A baráti társaság egy hetet tölt a cári városban, amibe két csoportmeccset és egy kis városnézést is belesűrítenek.

„Gyönyörű hely Szentpétervár,itt a stadion környékén fantasztikus a hangulat, a belvárosban azonban nem tapasztaltuk annyira a vb-lázat. Nagyon örülünk, hogy itt vagyunk, próbáljuk kiélvezni minden pillanatát"így szinte kórusban a társaság, akik egy talpig brazil felszerelésben lévő öregurat is magukhoz hívtak egy közös fotó erejéig, a közös nyelv pedig természetesen a futball volt, a csalogató szó pedig Ronaldo.

A stadion bejáratánál a brazil szurkolók otthoni hangulatot teremtettek: egy négyfős minizenekar rázendített a szambára, a drukkerek pedig egyre csak gyülekeztek körülöttük. Másfél órával a kezdés előtt mindenki azt kívánta, bárcsak már bent lennénk a stadionban és kezdődne végre a meccs. Én is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik