Vb 2014: inspiráció - az elnök kiutaztatta a kenyai csapatot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.14. 09:35
A kenyai államelnök kiutaztatja a nemzeti csapatot a brazíliai világbajnokságra, hogy a jövőbeli kvalifikáció reményében inspirációt nyújtson a játékosoknak.

Az afrikai ország vezetője, Uhuru Kenyatta azt mondta, a feleségével együtt megígérte a futballistáknak az utat, miután megnyerték a decemberi regionális Cecafa-kupát. Jeremy Onyango azt mondta, a csapat számára ezzel egy álom vált valóra, azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy a Harambee Stars mikor és mennyi időt tölt Brazíliában.

„Azért szeretnénk, hogy a fiúk elutazzanak, mert reméljük, a nagy válogatottak meccseiből erőt merítenek a jobb teljesítményhez, és még inkább versenyképessé válnak” – nyilatkozta Kenyatta, aki a hírek szerint magánvagyonából 120 ezer dollárral járul hozzá az ajándék túrához 11 játékos és három kísérő számára.

A gesztus ugyanakkor nem minden kenyai szimpátiáját nyerte el, több kritikus hang szerint az utaztatás kidobott pénz az ablakon, és a nemzetközi szinten sokkal sikeresebb atléták jobban megérdemelnék a támogatás összegét. A kenyai labdarúgó-válogatott a 108. helyen áll a legfrissebb FIFA-világranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik