Sakk: álruhába öltözött egy férfi, hogy a női mezőnyben indulhasson

Vágólapra másolva!
2023.04.16. 14:16
null
Stanley Omondi férfiként a női mezőnyben próbálkozott (Fotó: BBC)
Egy 25 éves férfi sakkozó, Stanley Omondi nőnek álcázta magát egy kenyai versenyen, mivel pénzre volt szüksége – írja a BBC Africa.

 

Nem mindennapi módon próbált nehéz anyagi helyzetén javítani Stanley Omondi, kenyai sakkozó. A férfi nőnek öltözött, hogy a hölgyek mezőnyében indulhasson a verseny több mint háromezer dolláros fődíjáért.

Omondi Millicent Awour néven nevezett a nők versenyére, burkába öltözött és szemüveget is felvett, hogy semmi se látszódjon abból, hogy ő igazából egy férfi. A terve azonban nem sikerült, mivel a verseny szervezői több furcsaságot is észrevettek vele kapcsolatban.

Bernard Wanjala, a kenyai szövetség elnöke azt mondta, hogy először semmi különös nem volt a férfiban, később pedig az tűnt fel nekik, hogy egyáltalán nem beszél és a cipője is inkább férfias, mint nőies. Emellett Omondi nagyon erős játékosokat is legyőzött, ami szokatlan lenne egy olyan versenyzőtől, aki korábban még sehol sem indult.

Omondi parti közben nem beszélgetett ellenfeleivel
Omondi parti közben nem beszélgetett ellenfeleivel

A leleplezés után Omondi nem is tagadott semmit, elmondta, hogy szégyenli, amit tett. Hozzátette, anyagi gondjai vannak és azt remélte, hogy a viadal megnyerésével javítani tud a rossz helyzetén.

Omondi neve nem ismeretlen a férfiversenyeken, az esete pedig Kenyában az első olyan jellegű, ahol valaki férfiként a női mezőnyben akart indulni.

„Ez egy extrém történet, akár el is tilthatják. A végleges eltiltást ugyan kizárnám, de valószínűleg éveikig nem játszhat” – mondta Wanjala.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik