Románia: kezdik temetni Victor Piturca csapatát

Vágólapra másolva!
2013.11.16. 08:11
A román sajtó néhány hete még azt számolta, hogy melyik lenne számukra a legkedvezőbb világbajnoki csoport, míg a tegnapi, görögországi 3–1-es vereség után már kezdenek lemondani a vb-álmokról.

„Románia nagyon rosszul szerepelt Görögországban, és csak az idegenben szerzett gól ad csipetnyi reményt a fordításra. Piturca az a fajta edző, aki a legapróbb részletekig kidolgozott taktikát készít, de ezúttal a stratégiája hatástalan volt” – írja összegzésében, kissé már lemondóan a vezető román sportlap, a ProSport internetes kiadása, majd idézi is a szakembert.

„Ilyen játékkal csak veszíteni lehet. Félelmetes ellenféllel, nagyon jó játékosokkal találkoztunk. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen kettő-nullára kellene nyernünk. Mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön, de sajnos Bourceanura és Lazarra sem számíthatunk a visszavágón eltiltás miatt, két kulcsemberről van szó. Tudtam, hogy a görögök jók, de azt nem gondoltam volna, hogy három gólt kapunk. Olyan érzésem volt, mintha egy iskolaudvaron lennénk” – utalt Piturca arra, hogy gyermeteg hibákat követtek el.

„Mit mondhatok ezek után a szurkolóknak? Legyenek velünk, és mi megpróbálunk fordítani az álláson, habár nem lesz könnyű, pontosabban: nagyon nehéz lesz” – tette hozzá a román szövetségi kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik