Vb 2010: Változtatni kell, vagy fuccs a következő 25 évnek - Cannavaro

Vágólapra másolva!
2010.06.25. 17:44
Fabio Cannavaro szerint generációváltásra lenne szükség az olasz futballban, de nem lesz egyszerű dolga az új szövetségi kapitánynak, Cesare Prandellinek sem. A mostani fiatalok között ugyan hiába van egy-két tehetséges játékos, összességében nem tartozik a világ legjobbjai közé az olasz utánpótlás.

„Szükség van arra, hogy több dolgot is megváltoztassunk a labdarúgásunkban, különben nem nyerünk vb-t az elkövetkező 25 évben. Minden országnak megvan a saját problémája, de nálunk szerkezeti változtatásokra van szükség. Ha a játékot nézzük, most már a fiatalokra kell koncentrálni, különben ismét akkora baj lesz, mint volt most csütörtökön is" – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Cannavaro, aki szerint a stadionok állapota és az infrastruktúra rossz helyzete is probléma.

Az aranylabdás hátvéd azonban nem nyugodt a folytatást illetően sem. Annak ellenére, hogy a leendő szövetségi kapitányt, Cesare Prandellit remek szakembernek tartja.

„Jó edző, de még nagyon sok munka vár rá. A 2012-es Eb-selejtezők nagyon nehezek lesznek, az utánpótlásunk ugyanis nem a legjobb. A mostani generációnkban ugyan vannak jó futballisták, de egészében nem tartozik a legjobbak közé" – tette hozzá Cannavaro.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik