Vb 2010: a visszavonuló Gattuso szerint az olaszok a szégyen harcosai

Vágólapra másolva!
2010.06.25. 06:44
Gennaro Gattuso négy éve világbajnoki címet ünnepelhetett Olaszországgal, tegnap viszont a squadra azzurra 3–2-re kikapott Szlovákiától, így csoportjából sem jutott tovább a világbajnokságon. A Milan középpályása a meccs után elmondta, nagyon szégyelli magát, főleg azért, mert ez volt az utolsó meccse a válogatottban.

„Négy éve mindenki a munka és az elszántság harcosainak nevezett minket, és most biztos vagyok benne, hogy a szégyen harcosaivá változtunk át. És ez így rendben is van…” – nyilatkozta a Szlovákia ellen a szünetben lecserélt Gattuso.

„Az olasz labdarúgásnak mélyen magába kell néznie, ma este az abszolút mélypontra érkeztünk. A felelősség mindenkié. Remélem, a következő kapitány felépít majd egy új válogatottat, amely ismét versenyezhet a világ legjobbjaival. Nekem ez volt az utolsó meccsem a squadra azzurrában, és nem gondolom, hogy ennél szörnyűbb lehetne a búcsú. Megértem az összes olasz keserűségét, én is nagyon el vagyok keseredve a kiesés miatt. El kell fogadnunk" – tette hozzá a Milan 32 éves futballistája, aki Dél-Afrikában csak Szlovákia ellen lépett pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik