Vb 2010: kapitányváltás a közrend védelmében?

Vágólapra másolva!
2010.03.09. 12:40
Vahid Halilhodzic, az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott közelmúltban elbocsátott szövetségi kapitánya úgy érzi: az országot irányító politikusok azért áldozták fel, hogy fenntartsák a nyugalmat a nyugat-afrikai országban.

„Nem tudom, rajtam kívül van-e még futballedző, akit az első vereség után kirúgtak" – hitetlenkedett hétfőn a francia L'Équipe TV-ben a bosnyák tréner, akit a januári Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjéig (Algéria, 2–3) a futballtörténelem legjobb edzőjeként kezeltek a helyiek, utána viszont heteken belül munkanélküli lett. Halilhodzic korábban is utalt már elmozdítása politikai okaira, de most háttérmagyarázatot is adott.korábban is utalt már elmozdítása politikai okaira, de most háttérmagyarázatot is adott.

„A politikai helyzet nagyon bonyolult arrafelé, Európából nehéz elképzelni, milyen fontos szerepet tölt be a labdarúgó-válogatott a társadalomban. Talán az egység utolsó szimbóluma. Ezért is kellett volna mindenképpen megnyerni az Afrika-kupát, és később azért áldoztak be engem politikai nyomásra, hogy megpróbálják lecsillapítani a lakosságot" – folytatta Halilhodzic, aki szerint a togóiak elleni angolai véres merénylet alaposan megviselte játékosait. Voltak köztük, akik aludni is alig tudtak; az exkapitány szerint részben ez a magyarázat a tervezettnél korábbi búcsúra.

Elefántcsontpart ott lesz a nyári világbajnokságon, de még nem tudni, ki lesz a szövetségi kapitánya.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik