Fabio Capello rövid évértékelése: Ennél jobbak már nem is lehetnénk!

Vágólapra másolva!
2008.11.20. 14:40
Két tartalékos válogatott találkozóján megérdemelt győzelmet aratott Berlinben az angol válogatott, ezzel pedig Fabio Capello kiváló mérleggel zárta a 2008-as évet. A „háromoroszlánosok” tíz meccsükből nyolcat megnyertek (köztük az összes vb-selejtezőjüket), és a makulátlan mérleget csak a csehek elleni iksz és a franciák elleni vereség csúfítja kissé. Nem csoda, hogy az olasz szakember nagyon elégedett.
Az angol válogatott játékosai szép győzelemmel ünnepelték a válogatott évzáróját
Fotó: Reuters
Az angol válogatott játékosai szép győzelemmel ünnepelték a válogatott évzáróját
Az angol válogatott játékosai szép győzelemmel ünnepelték a válogatott évzáróját
Fotó: Reuters
Az angol válogatott játékosai szép győzelemmel ünnepelték a válogatott évzáróját

„Szebb évet nem is remélhettem volna, ennél jobbak már nem is lehetnénk. Minden találkozón sikerült előrelépnünk, és Berlinben is remekül játszott a csapat. Rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, magabiztosak voltunk, a saját játékunkat hoztuk. Nagyon örülök, hogy néhány, eddig kevesebb lehetőséget kapó játékos bizonyította: érdemes a bizalmamra” – nyilatkozta Capello a 2–1-es győzelem utáni sajtótájékoztatón.

„Gabriel Agbonlahorral nagyon elégedett vagyok, jól látta meg az üres területeket, remekül indult be a labdákra, ráadásul védekezésben is hasznos volt. Kellemes gondjaim vannak, hiszen most több játékos is bizonyított, ez pedig azt mutatja: nagyon hosszú a kispadunk. Ez rendkívül fontos lehet a tétmeccseken” – tette hozzá.

A Scott Carsonnal érdekes gólt összehozó (majd a meccset a hajrában eldöntő) John Terry magára vállalta a felelősséget Patrick Helmes találatáért.

„Nagyon sajnálom, az én hibám volt. El kellett volna rúgnom a labdát, ehelyett vártam, és ez megbosszulta magát” – mondta.

A Nationalelf „második vonala” megközelítőleg sem nyújtott az angolokhoz hasonló teljesítményt – a német lapok szerint a tegnapi meccs „győztese” Michael Ballack és Torsten Frings lehet, mivel a két belső középpályás nagyon hiányzott az együttesből.

„Mindketten nagyon fontosak a csapatnak, de sok kérdés felvetődött. Az angolok egész egyszerűen jobbak voltak, nagyon rosszul sikerült a meccs. Teljesen megérdemelt a vereségünk” – csóválta a fejét Joachim Löw szövetségi kapitány.

„A középpálya közepén lejátszottak minket, mintha ott sem lettünk volna. A védekezés szervezettsége márpedig ezen a területen kezdődik” – mondta.

A Ballack helyén irányítani próbáló Bastian Schweinsteiger maga is elismerte: pocsék volt a Nationalelf teljesítménye.

„Nem mondhatnám, hogy túl jó napunk volt. Hogy mi a véleményem a mérkőzésről? Az, hogy egyszerűen kevés volt, amit nyújtottunk” – nyilatkozta.

TERRY ELKÉPESZTŐ HIBÁJA


AZ ANGOL VÁLOGATOTT CAPELLÓVAL

2008. 2. 6. Svájc 2–1 (o)
2008. 3. 26. Franciaország 0–1 (i)
2008. 5. 28. Egyesült Államok 2–0 (o)
2008. 6. 1. Trinidad és Tobago 3–0 (i)
2008. 8. 20. Csehország 2–2 (o)
2008. 9. 6. Andorra 2–0 (i)
2008. 9. 10. Horvátország 4–1 (i)
2008. 10. 11. Kazahsztán 5–1 (o)
2008. 10. 15. Fehéroroszország 3–1 (i)
2009. 11. 19. Németország 2–1 (i)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik