Capello lemondott, Kásás otthagyta a Reccót, Obama ötödosztályú bajnokin

Vágólapra másolva!
2009.04.02. 17:49
Április 1-én sok internetes sportoldal azzal próbálta meg szórakoztatni olvasóit, hogy a valósággal ellentétes álhíreket közölt. Így fordulhatott elő, hogy lemondott Fabio Capello szövetségi kapitány, vagy az, hogy Barack Obama amerikai elnök „megvagy április bolondja” nevű unokatestvérét tekinti meg egy ötödosztályú angol bajnokin...
Fopó: Action Images
Fopó: Action Images

Április 1-jén bolondok napja volt. Nem meglepő tehát, hogy több internetes oldal is álhíreket tett közzé olvasói szórakoztatására. Egy kis kulisszatitkot mi is elárulunk: szerkesztőink kétszer is meggondolták, milyen anyagot adnak ki, ugyanis mi sem akartunk felülni az álhíreknek.

Bár igazi szenzáció lett volna, ha Gary Lineker visszatér az angol válogatottba, végül mégis úgy gondoltuk, hogy az Eurosport internetes oldala csak „mókázgat” a 49 esztendős támadó reaktiválásának hírével. A cikken valószínűleg az angolok is mosolyogtak – kínjukban. A szigetországi nemzeti csapat támadószekcióját ugyanis az utóbbi időben példátlan sérüléshullám sújtja.

Carlton Cole, Emile Heskey, Darren Bent úgy sérült le, hogy előtte angol válogatott kerettagként számolt vele Fabio Capello szövetségi kapitány. A sérülések miatt az olasz szakember végül az Aston Villa csatárát, Gabriel Agbonlahort hívta meg, sokak szerint pedig innen már csak egy lépés lett volna a jó öreg Lineker reaktiválása, kettő pedig a még mindig csak 29 esztendős aranylabdás, Michael Owen csatasorba állítása.

A honlap Linekert is idézi, a nyolcvan válogatott meccsén 48 gólnál járó támadó még most is úgy érzi, hogy tudna valamit tenni Capellóért és az angol válogatottért. Végül Lineker nem szerepelt az ukránok ellen, akiknek John Terry „harangozott”.

Fopó: Action Images

A goal.com internetes oldal szintén vicces kedvében volt. A Juventus-szurkolók egyik legnagyobb kedvence, Sebastian Giovinco ugyanis a honlap szerint nyártól az Arsenalban folytatja pályafutását, s ezt maga Alessio Secco sportigazgató is elismerte.

Secco elmondta, hogy ugyan nem akartak megválni fiatal tehetségüktől, de „az érte kapott 10 millió euró segít abban, hogy a visszavonuló Pavel Nedved helyére leigazolják a világklasszis francia Florent Maloudát”.

A honlap megszólaltatja Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét is.

„Már nyolcéves korában meg akartam venni Giovincót, a nyáron pedig majdnem sikerült is. Philippe Senderos azonban az AC Milanhoz akart igazolni, így ő megtagadta, hogy Giovinco cserealapja legyen” – mondta Wenger.

Fopó: Action Images

Kicsit leizzadtunk, amikor egy kedves olvasónk az angol válogatott körüli botrányról érdeklődött, s kérte számon, miért nem írunk Fabio Capello lemondásáról. Hamar rájöttünk azonban, hogy ismét a goal.com mókázgatásáról van szó. Az oldal szerint a válogatott több játékosa is leitta magát az Ukrajna elleni vb-selejtezőt megelőzően, s ennek hatására dobta be a törülközőt Capello.

A honlap már az utódot is ismerte: Kevin Keegan váltotta volna a szakembert. Ha a hír igaz lett volna...

Fopó: Action Images

A BBC az Egyesült Államok elnökét képzelte el egy ötödosztályú bajnokin, s honlapján közölte, hogy Barack Obama a helyszínen tekinti meg az Eastbourne Borough–Ebbsfleet United mérkőzést, amelyen unokatestvére, Achtog Laprifolo is pályára lép. De rendezzük csak át egy kicsit a „tesó” nevében szereplő betűket: Gotcha Aprilfool, azaz megvagy, április bolondja.

Volt olyan magyar honlap is, amelyen megjelent ez a hír...

Fotó: Meggyesi Bálint

A vízilabda témakörében is poénkodtak tegnap. A waterpolodevelopment.com a La Gazzetta dello Sportra hivatkozva állítja: Madaras Norbert és Kásás Tamás összeveszett edzőjével, s otthagyta a Pro Recco ausztráliai edzőtáborát. Az ok: Pino Porzio elmondta, hogy a következő szezonban mindkét magyart pihentetni kívánja a bajnokságban.

Idén egyébként Madaras végig, míg Kásás az utolsó hónapban segítette a bajnokságban is a Reccót. A Vasas szurkolói azonban ne bontsanak pezsgőt, két olimpiai bajnokunk nem hagyta ott csapatát...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik