Ian Wright szerint Michael Owen pályafutása lassan tönkremegy

Vágólapra másolva!
2009.03.31. 17:11
Ian Wright szerint Michael Owennek keményebben kellene dolgoznia, ha ismét angol válogatott szeretne lenni. Az Arsenal egykori sztárja elmondta, hogy bár régebben csodálta a csatár játékát, mára az egyik legnagyobb kritikusává vált, s úgy véli, Owen pályafutása leáldozóban van. Korábban Fabio Capello szövetségi kapitány a sérült Carlton Cole helyett Darren Bentet (aki helyett azóta Gabriel Agbonlahor érkezett) hívta be Ukrajna ellen készülő keretébe, s nem a közvélemény és a média által is támogatott aranylabdást.
Volt, amikor még jobban ment...
Fotó: ActionImages
Volt, amikor még jobban ment...
Volt, amikor még jobban ment...
Fotó: ActionImages
Volt, amikor még jobban ment...

Wrightnak markáns véleménye van
Fotó: ActionImages
Wrightnak markáns véleménye van
Ian Wright, az Arsenal egykori gólrekordere (Thierry Henry azóta megelőzte az 1991–1998 között 128 gólt szerző támadót) élesen kritizálta Michael Owen hozzáállását: szerinte a Newcastle United támadója nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy ismét válogatott legyen.

„Először elképzeltem, mennyire fájhatott Michaelnek, amikor megtudta, hogy Fabio Capello Darren Bentet hívta be a válogatottba a sok sérült miatt. Az igazság azonban az, hogy nem hiszem, hogy túlságosan is megviselte Michaelt. Ez a legnagyobb probléma, ami engem igazán dühösé tesz” – mondta Wright.

„Idegesít, hogy a pályafutása lassan tönkremegy. Volt, hogy én számítottam Michael Owen legnagyobb szurkolójának, jelenleg azonban én vagyok a legnagyobb kritikusa” – tette hozzá Wright

Az Arsenal korábbi sztárja elmondta, mennyire rossz érzés számára, hogy amikor nézi a tévét vagy olvassa az újságokat, nem találkozik Owen nevével és nyilatkozataival, noha 2001 aranylabdása akár még Bobby Charlton gólrekordját is megdönthetné a nemzeti csapatban.

A Manchester United egykori legendája 49 találatig jutott címeres mezben, míg Owen kilenccel kevesebbnél jár, s negyedik ebben a rangsorban (Garry Lineker 48, míg Jimmy Greaves 44 góllal második, illetve harmadik).

„Úgy kellene gondolkoznia, hogy ››29 éves vagyok, mindössze tíz gól választ el attól, hogy én legyek minden idők legjobb angol gólvágója, amire nekem reális esélyem is van‹‹” – tette hozzá Ian Wright.

Az angol válogatott csatárainak sorozatos sérülései ellenére is kevés az esély Owen újbóli beválogatására. Mert bár a szurkolók – leginkább persze a múltja miatt – kedvelik a csatárt, Fabio Capello kijelentette: számára a történelem nem számít, amikor kihirdeti a keretét.

„Nem a statisztikusok, hanem Ukrajna ellen készülünk. Ha Michael sorozatban három vagy négy mérkőzésen is pályára lép, számítok rá. Nekem olyan futballistákra van szükségem, akik teljesen egészségesek, folyamatosan játszanak, és jó formában vannak. Michael nem véletlenül kapott csak húsz percet a Newcastle előző bajnokiján” – nyilatkozta Capello.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik