Blatter: A B- és a C-tervünk szerint is Dél-Afrika rendezi a vb-t

Vágólapra másolva!
2008.09.15. 19:39
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke Dél-Afrikába utazott, hogy ellenőrizze a rendező ország előkészületeit a 2010-es világbajnokságra. A vezető szerint nem lesz probléma a torna lebonyolításával, habár a FIFA főtitkára, Jerome Valcke elmondta, még nagyon sok munka vár az afrikai országra.
Blatter rózsaszínben látja Dél-Afrikát
Fotó: Reuters
Blatter rózsaszínben látja Dél-Afrikát
Blatter rózsaszínben látja Dél-Afrikát
Fotó: Reuters
Blatter rózsaszínben látja Dél-Afrikát

Joseph Blatter, a FIFA elnöke Dél-Afrikába utazott, hogy ellenőrizze a 2010-es világbajnokság rendező országában folyó előkészületeket. Na meg hogy belopja magát az afrikai ország lakosainak szívébe – legalábbis a vezető nyilatkozatai erre utalnak.

„A FIFA B-terve a 2010-es vb megrendezésére Dél-Afrika, és a szövetség C-tervében is dél-afrikai rendezés szerepel – mondta Blatter a Thabo Mbeki elnökkel való találkozás után. – Amikor leszálltam a repülőgépről táncra perdültem örömömben.

A nemzetközi szövetség főtitkára, Jerome Valcke már nem volt ennyire optimista, habár úgy véli, nem lesz gond a rendezéssel.

„Dél-Afrika jó úton jár, de már egyetlen napot sem szabad elpazarolni, mivel nagyon közel van a 2009-es Konföderációs Kupa és a 2010-es világbajnokság. A biztonsági intézkedések is egyre jobbak az országban” – mondta Valcke egy rádióműsorban, hozzátéve, hogy az európai nagyvárosokban sem lehet száz százalékos biztonságot garantálni.

A dél-afrikai hallgatókat nem győzte meg a főtitkár nyilatkozata, egy betelefonáló szerint a FIFA nincs felkészülve a bűnözés ijesztő helyzetére. A hozzászóló valószínűleg arra gondolt, hogy a statisztikák szerint naponta ötven embert ölnek meg Dél-Afrikában, gyakran akár egy mobiltelefonért.

Mindenesetre bízzunk benne, hogy a vb-ig még sokat javul Dél-Afrika helyzete, és beteljesül a főtitkár reménye, miszerint a torna összehozza a futballrajongókat nemzetiségre való tekintet nélkül és a világbajnokság „nem csak 64 meccsről fog szólni, hanem most is több lesz, mint egy játék”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik