NS-terasz: ha néhány angol átszalad

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 22:49
Fotó: Koncz Márton
Mondják, hogy az élet nagy rendező – e közhely igazsága szerda este is bebizonyosodott a Várkert Bazár Öntőház udvarán, az NS-teraszon. E helyszínen a mérkőzések alatt turisták sokasága halad át, vannak, akiket hidegen hagy az, hogy óriáskivetítőn Eb-meccset lehet éppen nézni, akadnak persze, akik meg-megállnak és rápillantanak a vászonra, akadnak, akik ott ragadnak.


Az angol válogatott Harry Kane tizenegyesével kiegyenlített a hollandok elleni elődöntőben, amikor néhány zászlót is lobogtató srác szaladt át a színtéren, és a gólt hatalmas üdvrivalgással köszöntötték. Azt csak ők tudják, miét nem maradtak…

Pedig nagyon jó mérkőzést láttak volna, legalábbis ami az első félidőt illeti. Gareth Southgate válogatottja az eddigiektől eltérően látványosan futballozott, a hollandok is bátran támadtak, Xavi Simons szenzációs góllal szerzett vezetést. A játékot a szünet után inkább jellemezte a kivárás, taktikázás, ám a vége előtt nem sokkal, amikor már az NS-terasz közönsége is a hosszabbításra készült, a cseréként beállt Ollie Watkins a döntőbe lőtte Angliát.

Munkatársaink minden mérkőzés elején felteszik a kérdést, hogy a nézők közül ki melyik csapatnak szurkol. Az első elődöntőn a spanyoloknak drukkolók, míg szerdán a hollandokért szorítók voltak többségben. Ez alapján a vasárnapi fináléban valószínűleg az angolok lesznek halkabbak, hacsak a teraszon esetleg ismét átfutó honfitársaik ki nem segítik őket…

Mint ismert, az Eb kezdete óta az NS-standon lehet megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb-magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamint a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is. Az eladópultnál csinos hostesslányok várták-várják a vásárlókat, egyikük Kloo Anita, aki a hölgyek közül a legtöbb alkalommal volt lapunk szurkolói teraszán.
„Több éven át közgazdászként dolgoztam a budapesti Műszaki Egyetemen, február óta vagyok szabadúszó, és mivel rendezvényszervezői végzettségem is van, ezen a területen vállaltam munkát, de voltam bébiszitter, a CuboEvento Kft.-nél pedig hostess. Általuk kerültem ide a Várkert Bazárba, az NS standjára. A futball előtte nem nagyon érdekelt, de Cristiano Ronaldóról tudtam. Az Öntöház udvaron persze magával ragadott a hangulat, a gyönyőrű környezet, egyik oldalon a Duna, a másikon pedig a budai vár. A szakértők közül nagyon örültem Kovács »Kokónak«, annak idején apukámmal mindig néztem a meccseit a tévében. Nagyon családias a hangulat, a biztonsági őrök például sokat segítettek a termékek mindennapi ki- és elpakolásában. Vasárnap, a döntő napján is itt leszek, a déli életérzés közel áll hozzám, ezért a spanyoloknak szurkolok majd.”

 
Hajrá, spanyolok!

 

Már csak néhány nap, és véget ér a labdarúgó Európa-bajnokság. Vasárnapig látogatható az Országos Széchényi Könyvtár szervezésében a kontinenstornához kapcsolódó Minden idők focija című kiállítás az OSZK dísztermében, a Budavári Palota szintjén, a Főőrség és az Oroszlános udvar közötti szabadtéri területen, valamint a Várkert Bazár Öntőház udvarához, az NS-teraszra vezető rámpákon. Ez utóbbi helyszínen a tárlókon a korabeli plakátokkal szemben az azokon szereplő futballisták mozdulataira hajazó mai képeket lehet megnézni a Nemzeti Sport munkatársaitól.

 
Kiállítás szünnapokon is

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik