„Nem árt, hogy így alakult, …” – Dárdai az Eb-szereplésünkről

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.14. 11:56
Dárdai Pál (kékben) a Bátaszék új pályájának avatóján (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint megírtuk, a Dárdai Team vendégjátékával avatták fel a Bátaszék új pályáját. Az M4 Sport stábja a helyszínen interjút készített a válogatott korábbi szövetségi kapitányával, Dárdai Pállal, aki az Eb-szereplésünk értékelése mellett a jövőjéről is beszélt.

Dárdai Pál fia, Dárdai Márton mindhárom csoportmérkőzésünkön pályára lépett az Európa-bajnokságon, összesen 175 percet játszott a svájciak (1–3), a németek (0–2) és a skótok ellen (1–0).

„Sokat nem tudtunk beszélni Marcival. Elment nyaralni, még szabadságon van, szerdán csatlakozik a Herthához. Boldog, örül neki, hogy ott lehetett a tornán, jó a közeg, nagyon szeretik egymást a srácok. Azt gondolom, nem árt, hogy most így alakult, mert így legalább a nagy elánnal reméljük, meglesz a világbajnoki kijutás, mert ez a fő cél. Eb-n voltunk, én azt gondolom, ez most így sikerült, a formaidőzítés. Szerencsével lehetett volna még egy meccset játszani. A szövetségi kapitány jól dolgozik a srácokkal, most már évek óta, a szurkolók meg vannak vele elégedve, a lényeg, hogy a gyerekeknek legyenek példaképeik, és most vannak” – kezdte értékelését Dárdai Pál az M4 Sportnak.

A Hertha BSC korábbi vezetőedzője szerint a továbbjutásunkat illetően a Svájc elleni meccs volt a döntő: „Az elején én is azt gondoltam, tovább tudunk menni. Az első, Svájc elleni meccsben nem voltunk úgy benne, amennyivel lehetett volna egy pontot lopni. Azon múlott, de azt gondolom, Svájctól ki lehet kapni. Mindenki látta, hogy a spanyol és a svájci csapat játssza a focit, az összes többi pedig várja az ellenfél hibáját. Úgyhogy érdekes csata lesz a spanyol–angol döntő, mert az egyik focizik, a másikra meg mióta mondják már, hogy majd kiesik, majd kiesik, aztán majd megnyerik… A spanyolok fognak dominálni – már amennyire tudnak, mert a németek ellen nem sikerült annyira –, az angolok pedig kivárnak, az utolsó meccsükön már jól  játszottak, ha most is így lesz, lehet, hogy megnyerik az Európa-bajnokságot. Ettől függetlenül a spanyolok megmutatták az embereknek, hogy igenis lehet futballozni, van még játékkészség, nem csak a letámadások és a kontra…” 

Dárdai Pál végül beszélt saját, valamint fiai jövőjéről is: „Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani. Szeptembertől megyek vissza Berlinbe. Palkó és Márton jól érzi magát a Herthánál – Palkó haza akart menni, noha voltak nagyon jó ajánlatai, mindenképpen haza akart menni. Én erről nem is tudtam, ez a háttérben alakult így. Marci jól érzi magát a városban, magyar barátnője van, szép élete. Egyre több megkeresése van, tavaly konkrét ajánlatok is akadtak, ő maradni akart, de hogy most mit tesz majd, nem tudom. Nem szólok bele ezekbe, a lényeg, hogy ott, ahol vannak, jól érezzék magukat.”

A teljes beszélgetést ITT hallgathatja meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik