Svájc volt a jobb csapat, és lomha volt a magyar védelem – nemzetközi sajtóvisszhang

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 21:08
A nemzetközi lapok szerint Svájc egyértelműen jobb csapat volt szombaton (Fotó: Koncz Márton)
A magyar labdarúgó-válogatott 3–1-es Svájc elleni vereséggel kezdte a németországi Európa-bajnokságot. A mérkőzés után a nemzetközi lapok egyaránt úgy vélték, hogy megérdemelt volt a svájciak győzelme.

 

SVÁJC
„Tökéletesen kezdett a válogatottunk” – jelentette ki az egyik legismertebb svájci sportlap, az RTS, amely azt is megemlíti, hogy ezzel a győzelemmel a svájci gárda hatalmas lépést tett a nyolcaddöntőbe jutás felé. 

A 4-4-2 hasonlóan vélekedett: „Jól megérdemelt svájci győzelmet láthattunk.” Kiemeli továbbá, hogy a mieink teljesen ártalmatlanok voltak az első félidőben, de a folytatásban össze kellett magát kapnia Svájcnak, hogy biztossá tegye első győzelmét a tornán.

Muirat Yakin mesteri húzásáról áradozott a Blick a diadalmas Eb-rajtot követően. A szövetségi kapitány a kispadra ültette a kezdőcsapatba várt Zeki Amdounit és Xherdan Shaqirit, a helyüket elfoglaló Kwadwo Duah és Michel Aebischer viszont egyaránt gólt szerzett az első félidőben.

SKÓCIA
A szigetországi lapok leginkább arra helyezték a hangsúlyt, hogy a következő mérkőzésén mennyire nehéz dolga lesz válogatottuknak Svájc ellen.

„A megalázott Skóciának hatalmas hegyet kell megmásznia, miután Svájc stílusos győzelmet aratott” – olvasható a Scottish Sunon. A skót portál azt is megemlítette, hogy a magyar válogatott kissé túl magabiztosan érkezett erre a találkozóra, így hiába teljesített jobban a második félidőben, már késői volt a feltámadás. 

A Daily Mail szintén kiemelte, hogy megérdemeltnek látja a svájci válogatott győzelmét, hozzátéve: bár a magyarok jó formában érkeztek a tornára, ez az első félidőben egyáltalán nem látszott.

NÉMETORSZÁG
Az A-csoportban jelenleg élén álló németeknél szintén kiemelték, hogy a svájci csapat sokkal összeszedettebb játékot mutatott, mint a magyar.

A Bild úgy fogalmazott, hogy „egyértelműen Svájc volt a jobb csapat”, valamint arról is beszámolt, hogy az első félidőben a „lomha” védelmünk miatt kerültünk nehéz helyzetbe.

A Kicker pedig küzdelmesnek írta le a találkozót, kiemelve, hogy Murat Yakin milyen jó döntéseket hozott, míg Marco Rossi Bundesligában szereplő játékosaira támaszkodó csapata hajmeresztő hibákat követett el, és ugyan a második félidőben szorossá tette a mérkőzést, Breel Embolo gólja mindent eldöntött.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SVÁJC 1–3 (0–2)
Köln, 41 676 néző. Vezette: Slavko Vincic (Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic) – szlovénok
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang (Bolla, a szünetben), Orbán, Szalai A. (Dárdai M., 79.) – Fiola, Nagy Á. (Kleinheisler, 67.), Schäfer, Kerkez (Ádám, 79.) – Sallai, Varga B., Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Aebischer, Widmer (Stergiou, 68.), G. Xhaka, Freuler (Sierro, 86.), Ndoye (Rieder, 86.) – Duah (Amdouni, 68.), Vargas (Embolo, 74.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: Varga B. (66.), ill. Duah (12.), Aebischer (45.), Embolo (90+3.)
Sárga lap: Szalai A. (69.), Bolla (88.), ill. Widmer (5.), Freuler (59.), Yakin (88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik