Marco Rossi: Svájc ellen szégyelltem magam; remélem, egy pontot megkaparintunk

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 19:13
Marco Rossi megtartotta a németek elleni meccset megelőző sajtótájékoztatóját (Fotó: Szabó Miklós)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a németek elleni Eb-meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, reméli, a csapat most meg tudja mutatni a valódi karakterét és minden labdáért harcolni fognak játékosai, az elsőtől az utolsó percig.

 

Marco Rossi először is a korábbi, németek elleni meccsekről kapott kérdést, de rögtön szóba jött a Svájc elleni találkozó is.

„A múlt nem elég, nem számít. Lehet rá emlékezni, hogy jó munkát végeztünk ellenük korábban, de holnap nem ez lesz a döntő, ez nem ugyanaz a német csapat, mint korábban. Elég csak Toni Kroos visszatérését említeni, és van egy új, top szövetségi kapitányuk. Miután elveszítettük az első mérkőzést, nagyon csalódottak voltunk. Svájc ellen az első félidő meghatározta a végeredményt, komoly hibákból kaptunk két gólt, aminek megfizettük az árát. Németország az egyik lehető legnehezebb ellenfél. Ki kell mondanunk, a német csapat jobb nálunk, de ez csak motiválhatja a csapatot. Reméljük, egy pontot meg tudunk kaparintani, így még lehet esély a továbbjutásra. Mindenkinek száz százalékot kell nyújtania” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

„Svájc ellen a meccs elején elbátortalanodtunk, de ezzel megnőtt az akaratunk, hogy megmutassuk, kik vagyunk, hogy fel tudunk állni. Hosszú idő óta az első alkalom, hogy szégyelltem magam, de meg akarjuk mutatni, hova tartozunk. Ez azt jelenti, hogy minden labdáért harcolni fogunk.”

 

Rossi ezután arról beszélt, mennyi változást tervez a kezdőcsapatban.

„Két-három poszton tervezek változtatni a kezdőcsapaton annak alapján, amit az edzéseken tapasztaltunk. Egy rendszert kell kialakítani, ehhez az kell, hogy sokat szerepeljenek együtt a játékosaink. Magyarországnak nincs olyan minőségi merítési lehetősége, mint Angliának, Olaszországnak vagy Németországnak.”

A következő téma az Ádám Martint ért kritikák voltak.

„Ami a képeket, a mémeket illeti, sok idióta ül a számítógép mögött, az emberek véleményét nem tudjuk befolyásolni. De az, hogy blogokon megsértik emberek a játékosokat, az elfogadhatatlan. Ádám Martin testfelépítése olyan, amilyen, ez genetika, de jó válasz lenne, ha az Eb-n góllal tudna válaszolni a kritikákra. Egyébként ő szerencsére nem az a típus, akit lelkileg megviselnek ezek a vélemények.”

EB 2024
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

MAGYARORSZÁG
Kapusok: 12 – Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), 1 – Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), 22 – Szappanos Péter (Paksi FC)
Védők: 3 – Balogh Botond (Parma – Olaszország), 21 – Botka Endre (Ferencvárosi TC), 24 – Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), 5 – Fiola Attila (Fehérvár FC), 2 – Lang Ádám (Omonia – Ciprus), 6 – Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), 4 – Szalai Attila (SC Freiburg – Németország)
Középpályások: 14 – Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), 26 – Kata Mihály (MTK Budapest), 11 – Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), 15 – Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), 8 – Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), 18 – Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), 7 – Loic Nego (Le Havre – Franciaország), 13 – Schäfer András (Union Berlin – Németország), 17 – Callum Styles (Sunderland – Anglia)
Támadók: 9 – Ádám Martin (Ulszan HD – Dél-Korea), 23 – Csoboth Kevin (Újpest FC), 16 – Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), 25 – Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), 20 – Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), 10 – Szoboszlai Dominik (Liverpool FC – Anglia), 19 – Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi (olasz-magyar)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik