Rossi: Nagy csalódás ez, amiért én vagyok az első számú felelős

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Köln
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 17:55
Marco Rossi csalódottan értékelt a meccs után
A Magyarország–Svájc (1–3) Eb-meccs után elsőként a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi értékelt.

 

„Az első félidőben taktikai félreértések történtek. A várt 3-4-3 helyett 3-5-2-vel álltak fel a svájciak. Nem tudtuk lereagálni ezt a változást idejében. Aebischer nagyon szabadon játszott. A második félidőben ez megváltozott, miután elmagyaráztam ezt a játékosoknak, de akkor már kétgólos hátrányban voltunk. Ilyen szintű ellenfelek ellen a hibák megbosszulják magukat. Nagyon nehéz megmagyarázni, ami történt, ezért én vagyok az első számú felelős. A küzdeni tudáson kívül nehéz lenne kiemelni jó teljesítményeket” – értékelt Marco Rossi.

„A svájci válogatott kihasználta, hogy tapasztaltabb nagy tornán. A második félidőben megvolt az esélyünk az egyenlítésre, de akkor lassítani tudták a játékunkat. A második félidőben mindent megtettünk, de nagy csalódás, hogy ilyen gólokat kaptunk” – folytatta a kapitány. Hozzátéve: valószínűleg ezek után nem sokan fogadnának már ránk, viszont a legutóbbi Eb-n a portugálok ellen is vereséggel kezdtünk, de utána játszottunk egy döntetlent a franciákkal, majd hat percre voltunk a továbbjutástól.

Ezután arról faggattuk, hogyan lehet javítani egy ilyen meccs után a hibákat.

„Nehéz a hibákat kijavítani, mert több összetevője van annak, ami kiváltotta, és nehéz megtalálni az okokat. Függhet mentális egészségtől, fizikai fáradtságtól. A hibák a játék részét képezik, és még a legnagyobb szinten játszó játékosokkal is előfordulnak, ez ma látszik. Meg kell kérjük a játékosokat, hogy egyszerűen futballozzanak. A hibák alapvetően nem a svájciak felállásából következtek, de tény, hogy rotáltak, amire nem tudtunk megfelelően reagálni.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–SVÁJC 1–3 (0–2)
Köln, 41 676 néző. Vezette: Slavko Vincic (Tomaz Klancnik, Andraz Kovacic) – szlovénok
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang (Bolla, a szünetben), Orbán, Szalai A. (Dárdai M., 79.) – Fiola, Nagy Á. (Kleinheisler, 67.), Schäfer, Kerkez (Ádám, 79.) – Sallai, Varga B., Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Aebischer, Widmer (Stergiou, 68.), G. Xhaka, Freuler (Sierro, 86.), Ndoye (Rieder, 86.) – Duah (Amdouni, 68.), Vargas (Embolo, 74.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: Varga B. (66.), ill. Duah (12.), Aebischer (45.), Embolo (90+3.)
Sárga lap: Szalai A. (69.), Bolla (88.), ill. Widmer (5.), Freuler (59.), Yakin (88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik