Marco Rossi: A játékvezető nyújtotta a leggyengébb teljesítményt

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 20:46
Ön hogyan döntene Marco Rossi helyében? (Fotó: Szabó Miklós)
A Németország–Magyarország (2–0) Eb-meccs után a mieink szövetségi kapitánya, Marco Rossi arról beszélt, hogy a holland játékvezető, Danny Makkelie nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a találkozón.

„Dolgoztunk a taktikán, a mentalitáson és én büszke vagyok a srácok teljesítményére. Németországtól ki lehet kapni, világklasszisaik vannak. A taktikánk elfogadható volt, próbáltuk őket a szélekre szorítani, ám klasszis játékosaik vannak és sokszor elkéstek a középső védőink. Megvoltak a helyzeteink, de nem volt szerencsénk. Amit viszont a bíró ma művelt, az kettős mérce. Jóváhagyott egy olyan gólt, amikor ellökték Orbánt, a másik oldalon viszont egy ugyanolyan szabálytalanságot lefújt. A játékvezető volt a legrosszabb a pályán, azzal együtt, hogy a németek mindenképp nyertek volna” – értékelt a meccs után Marco Rossi.

„Elmondtam a fiúknak a mérkőzés után, hogy a hibák benne vannak a játékban. A németek sokkal értékesebb csapatot alkotnak, ők a torna favoritjai, nem volt szükségük játékvezetői segítségre. A futballban sajnos a de, meg a ha nem játszik. Fél lábbal már az Eb-n kívül vagyunk. Az utolsó meccsen mindent megteszünk, hogy ne távozzunk pont nélkül, mert annál többet érdemlünk” – tette hozzá a szakember.

Ezután a skótok elleni találkozó került szóba.

A skót fizikailag egy erős csapat. Azt kell mutatnunk, amit a szurkolóink kérnek tőlünk. Nem hülyék, tudják, milyen szinten vagyunk, el tudják fogadni a hibákat, csak kérem, köpjék ki a tüdejüket a pályán, de ehhez jól szervezettnek kell lennünk taktikailag. Fel fogunk készülni és mindent beleadunk.”

Rossit az Eb-n egyelőre kevésbé hatékony szögleteinkről, oldalsó szabadrúgásainkról is kérdeztük.

„Felkészültünk a szögletekre, szabadrúgásokra. Tudtuk, hogy a németeknek is ez az egyik fegyvere. Tökéletesen kell helyezkednünk. Voltak veszélyes helyzeteink ezekből, de nem tudtunk gólt szerezni.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (1–0)
Stuttgart, 54 000 néző. Vezette: Danny Makkelie (Hessel Steegstra, Jan de Vries) – hollandok
NÉMETORSZÁG: Neuer − Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt − Andrich (Can, 72.), Kroos − Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) − Havertz (Füllkrug, 58.). Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai M. – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Musiala (22.), Gündogan (67.)
Sárga lap: Varga B. (23.), Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), Szoboszlai (90+3.), Rossi (90+3.) (Az első félidő hajrájában a magyar kispad előtt is felmutatta a játékvezető a sárga lapot, Tömő Attila csapatmenedzser kapta.)

     
AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik