NS-terasz: bármi megtörténhet

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 09:33
null
Több tornán is bizonyossá vált, a csoportkör utolsó fordulójában a csapatok csak arra ügyelnek, hogy meglegyen a továbbjutás, és nézőszomorító meccseket játszanak. Éppen ezért kedd este és szerda délután a Várkert Bazár Öntőház udvarán, az NS-teraszon sem rágták le a körmüket az izgalomtól a gyönyörű helyszínt választó szurkolók. Ha az ukrán–belga találkozó nem is kötötte le nagyon a figyelmüket, a dunai panorámában gyönyörködhettek.

Az Eb-k, vb-k tapasztalatai alapján lehetett arra számítani, hogy a csapatok a záró fordulóban nem szerettetik meg a futballt (a nap 18 órakor kezdődő másik találkozója, a román–szlovák sem cáfolt rá erre), bár az ő szempontjukból érthető, hogy a menetelés folytatása a legfontosabb.

Az ukrán mérkőzés előtt szakértőnkkel, Mészöly Géza 18-szoros válogatott labdarúgóval az NS munkatársa, Somogyi Zsolt természetesen nemcsak a várható esélyekről, hanem Csoboth Kevinről – akinek edzője volt a Megyeri úton – is beszélgetett.

„Nem az én érdemem, de nagyon jó volt látni a játékát, gyakran mondtam neki Újpesten, hogy ha esetleg a kispadon ülsz, akkor is nagyon motivált legyél, mert bármi történhet, ha be kell szállnod.”

Tudjuk, mi történt… A kontinenstornán pedig remélhetőleg nagyon jó meccsek lesznek a kieséses szakaszban, amelyeken valóban bármi megtörténhet.

Minden idők focija
 

Sokan látogatják az Országos Széchényi Könyvtár Minden idők focija című, a labdarúgó Európa-bajnokság idejére szervezett különleges kiállítását. A Várkert Bazár Öntőház udvarához vezető rampákon korabeli plakátok láthatók, velük szemben pedig a rajtuk szereplő futballisták mozdulataira hajazó mai képek az NS munkatársaitól. Az Oroszlános udvart és az OSZK dísztermét is érdemes felkeresni, ugyanis a kültéri és a beltéri tárlaton szintén különleges, futballtémájú relikviákat lehet felfedezni.

Klasszikus magyar futballfilmek –NS-klub
 

Három alkalommal, amikor szünnap van az Eb-n, a Nemzeti Filmintézetnek köszönhetően ingyenes vetítések lesznek a Várkert Bazár Szárazárok színpadán. Először ezen a héten, pénteken, tehát június 28-án este nyolc órától Szász Péter 1976-ban bemutatott Szépek és bolondok című moziját lehet ingyenesen megnézni, amelyben a legendás színész, Kállai Ferenc (jobbra) alakítja a főszereplő Ivicz Istvánt – korábban pékként dolgozott, majd kenyérkihordó, aki NB III-as meccseken játékvezető. Több kitűnő színész is látható a filmvásznon, többek között Bodrogi Gyula, Haumann Péter és Koltai Róbert.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik