NS-terasz: a szurkolókon nem múlott a svájciak elleni meccs

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.06.15. 23:58
Török AttilaFotó: Török Attila
Már a kezdés előtt másfél órával parádés hangulat volt szombat délután a Nemzeti Sport hivatalos szurkolói teraszán a Várkert Bazár Öntőház udvarán.


 Az időjárás is kedvezett a drukkereknek, akik a meccsnézés mellett a fantasztikus dunai panorámában is gyönyörködhettek. Természetesen a pazar látvány nem vetekedhetett a magyar válogatott nyitó meccsének izgalmával. Mintha a kölni stadionban lett volna a mi publikumunk, énekeltek, rigmusokat kiabáltak a szurkolók.

A svájciak elleni találkozó előtt az NS-szakértője, a Fradi legendája, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián válaszolt az NS munkatársa, Patai Gergely kérdéseire. Amikor kollégánk arra kérte a teret zsúfolásig megtöltő közönséget, hogy mutassuk meg, mekkora a hangerőnk, a hangulat a tetőfokára hágott, zúgott a „Hajrá, magyarok!”

Fotó: Török Attila

Sajnos a csapat rossz kezdése miatt a 66. percig szinte hangversenytermi csend honolt az „arénában”, ám amikor Varga Barnabás a hálóba fejelte labdát, „felrobbant” az Öntőház udvar. Mindenki bízott az egyenlítésben, ám a harmadik svájci gól lehűtötte a kedélyeket.

Ám reménykedünk a sokkal jobb folytatásban, szerdán a németek ellen ismét „robbanjon fel” az NS-terasz.

A spanyol–horvát, valamint az olasz–albán meccsen vendégünk Vincze István tatabányai ikon, 44-szeres válogatott, a KFC Komárom sportigazgatója volt, a kérdező pedig szintén Patai Gergely (Fotó: Pusztai Viola)
Ma, az Európa-bajnokság harmadik napján szintén három mérkőzést rendeznek. Először Lengyelország Hollandiával játszik 15 órakor, majd 18-tól lépnek pályára a szlovénok a dánok ellen, 21 órától pedig a szerb csapat az angol válogatottal méri össze az erejét. Mindegyik meccs előtt egy órával lapunk szakértőjével, a négyszeres válogatott futballistával, az NB I-be frissen feljutó Nyíregyháza vezetőedzőjével, Tímár Krisztiánnal – aki többek között Angliában is focizott – beszélget a várható esélyekről lapunk rovatvezetője, Bobory Balázs.
Vendégünk: Tímár Krisztián

Az Egészséges Nemzet Mindannyiunk Közös Ügye Alapítvány számos fizikai aktivitásra ösztönző eseményt szervez a meccsnapokon.

 

Oroszlános udvar
10.00–10.15: Néptánclépések kicsiknek, nagyoknak
10.15–11.15: Akadálypálya, ügyességi vetélkedő
11.15–12.00: Hazai jó minőségű zöldségek-gyümölcsök bemutatása, egészséges szokásaink kialakításában játszott szerepük, hazai „superfoodok” bemutatása
Várkert Bazár, Öntőház udvar
17.00–17.45: Felnőttedzés szakedzővel
18.00–19.45: Gyerekeknek: hazai jó minőségű zöldségek-gyümölcsök bemutatása, egészséges szokásaink kialakításában játszott szerepük, hazai „superfoodok” bemutatása, kézműves alkotótevékenység az egészséges életmód témakörében (színezők, egészségesétel-választó, egészségtelen, a szervezetben gyulladást okozó, „nem pocakbarát” ételek bemutatása), akadálypálya, ügyességi vetélkedők
18.00–19.45: Felnőtteknek: kék zónás szokások, természetközeli életmód és természetes mozgás

Kicsiknek, nagyoknak

A Várkert Bazárba érkezőknek lehetőségük van az NS standján megvásárolni a Nemzeti Sport legújabb termékét, a Fix tipp társasjátékot, kiadónk Eb-magazinját, a válogatott mezbe öltöztetett Tévé Macit, valamit a DRK-val közösen készített Puskás-ruhakollekció darabjait is.

Fotó: Árvai Károly
Vásároljon az NS-standon!

 

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAMMAL hangolódott a Franciaország elleni hétfő esti düsseldorfi nyitó mérkőzésre az osztrák válogatott. Ralf Rangnick szövetségi kapitány harminc jegyet szerzett az éppen Berlinben (Ausztria Európa-bajnoki bázisától nem messze) fellépő Rod Stewart koncertjére. A 65 esztendős szakvezető (aki hatalmas Stewart-rajongó hírében áll) elmondása szerint a program fakultatív volt, a csapat egy része a szállodában maradt, és a Spanyolország–Horvátország mérkőzést követte figyelemmel. (S. N.)

Fotó: Getty Images
Koncerten járt az osztrák válogatott

 

A Sunhill Bisztróban is meg lehetett nézni a magyarok svájciak elleni mérkőzését, a szakértő Kovács Kálmán, a Bp. Honvéd 56-szoros válogatott legendája volt, aki pedig faggatta: Cselőtei Márk, az nso.hu szerkesztője.

 
NS-klub: Itt is drukkolhattak

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik