MTVA: nézettségi csúcsot döntött a magyarok nyitánya a labdarúgó-Eb-n

Vágólapra másolva!
2024.06.18. 09:12
Rengetegen nézték a magyar válogatott Svájc elleni meccsét (Fotó: Török Attila)
A magyar szurkolókon nem múlt a válogatott győzelme, hiszen rekordszámban követték a közmédia sport felületein nemzeti tizenegyünk első összecsapását. Már az első magyar meccs is rekordokat döntött: az M4 Sporton élőben követhető mérkőzés többszörös nézettségi csúcsot ért el, a mieink első összecsapása a közmédia és egyúttal a teljes piac idei legnézettebb műsora lett – közölte hétfőn az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

Ugyan a végeredmény nem az lett, amiben a magyar szurkolók reménykedtek, így is kiemelkedően népszerű volt a válogatott első, Svájc elleni csoportmérkőzése a németországi kontinenstornán. A Nielsen adatai szerint átlagosan több mint 1.2 millióan nézték a szombat délutáni összecsapást (ebbe nem tartoznak bele azok, akik óriáskivetítők előtt vagy vendéglátóipari egységekben szurkoltak Marco Rossi csapatának). Ez 45.1 százalékos közönségarányt jelent, vagyis gyakorlatilag minden második magyarországi háztartásban az M4 Sportot nézték a találkozó idejében – olvasható a közleményben.

Ez az arány már most jobb, mint bármelyik találkozóé a 2021-ben megrendezett előző Eb-n – írták.

Az összegzés szerint nemcsak a televízióban, hanem az interneten is rendkívül népszerű volt az összecsapás. A Gemius mérése alapján 198 ezernél is több egyedi látogatója volt a találkozónak az ingyenesen használható m4sport.hu-n, ami szintén megelőzi a 2021-es torna mind az 51 találkozóján mért adatot.

Nemcsak a magyar válogatott, hanem az egész labdarúgó Eb kifejezetten népszerű a magyar nézők körében, hiszen a közmédia sportcsatornája szombaton és vasárnap is piacvezető volt Magyarországon: valamennyi csatornát figyelembe véve a teljes napon, valamint főműsoridőben is több nézője volt mindegyiknél. Ezzel az eredménnyel az M4 Sport csatornájának szombati meccse a közmédia és egyúttal a teljes piac idei legnézettebb műsora lett – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztató felidézi, hogy a közmédia a 2024-es kontinenstorna rajtján elindította legújabb sportcsatornáját, a Nemzeti Sportrádiót, amelyen a magyar mérkőzések mellett az Európa-bajnokság kiemelt mérkőzéseit is élőben hallgathatják a sportkedvelők Budapesten az FM 105-9-en, mobilalkalmazáson, valamint az m4sport.hu-n, a emzetisport.hu-n és a mediaklikk.hu-n.

Mint írják, a Nemzeti Sport pénteki számát – amelyben egy válogatott posztert és kitölthető menetrendet is találtak az olvasók – kiemelkedően sokan vásárolták meg. Ezzel párhuzamosan a sportnapilap a közösségi médiában is mérföldkőhöz érkezett, hiszen meglett a Nemzeti Sport Facebook-oldalának hétszázezredik követője is.

A folytatásban is érdemes a közmédia sportfelületeit követni. Kedden a magyar válogatott hivatalos sajtótájékoztatóját 18:30-tól a Duna Worldön láthatják, 20:15-től az M4 Sporton már élőben kapcsolják a csatorna helyszíni stúdióját a legfrissebb hírekért.

Szerdán 17 órától jön a továbbjutás szempontjából is meghatározó német–magyar meccs felvezetője. A találkozó 18 órakor kezdődik, az M4 Sport mellett szintén élőben az m4sport.hu-n, a Kossuth Rádióban, valamint a Nemzeti Sportrádióban és a nemzetisport.hu-n – olvasható a közleményben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik