Hatan Dél-Amerikában, heten Afrikában – itt születtek az Eb-n részt vevő labdarúgók

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.08. 14:08
Ezekben a városokban születtek az Európa-bajnokságon résztvevő labdarúgók (Forrás: Reddit)
Június 7-én éjfélig kellett leadnia a csapatoknak a labdarúgó Európa-bajnokságra nevezett 26 fős kereteiket. Ebből az alkalomból a Föld térképén mutatták meg, hogy hol születtek a válogatott labdarúgók. Az európai születésűeken kívül például hatan Dél-Amerikában, heten Afrikában látták meg a napvilágot.

A szlovák válogatottat erősítő Vernon de Marco az argentín Córdoba városában, az olasz Matei Retegui pedig nem messze tőle, Buenos Airesben született. Utóbbi honfitársa, Jorginho a brazíliai Imbitubában, a portugál Matheus Nunes Rio de Janeiróban látta meg a napvilágot, az AC Milan francia kapusa, Mike Maignan Francia Guyanából származik, az Eb legidősebb mezőnyjátékosa, a 41 éves portugál védő, Pepe pedig Maceió városában született, Brazíliában.

Nemcsak Dél-Amerika, Afrika is több játékost ad az Eb-re, a Real Madrid francia középpályása, Eduardo Camavinga Angolában, a Lens kapusa, Brice Samba a Kongói DK-ban született, a svájci Breel Embolo, Yvon Mvogo kettős egyaránt Kamerun fővárosából, Yaoundéból származik, a Crystal Palace angol védője, Marc Guéhi Elefántcsontpartban, a portugál Danilo Pereira Bissau-Guineában, a belga Amadou Onana Szenegálban született.

Érdekesség, hogy a Stuttgart német válogatott védője, Waldemar Anton Üzbegisztánból származik, míg a magyar válogatottnak öt, nem magyar területen született labdarúgója van: Callum Styles Oldhamben, Loic Nego Párizsban, Dárdai Márton Berlinben, Willi Orbán Kaiserslauternben, Kerkez Milos a szerbiai Verbászon született.

17. LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG – A TELJES PROGRAM NAPONKÉNT

A 17. LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG KERETEI

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik