Eb 2024: Reichert csatlakozik a német kerethez

Vágólapra másolva!
2024.06.08. 21:53
Micsoda meglepetés! (Fotó: AFP)
A nationalelf szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann nem nevezte az Eb-re negyedik számú kapusként Alexander Nübelt, a 26 tagú keretben így három kapus van: Manuel Neuer, Oliver Baumann és Marc-André ter Stegen. De az edzésekre csatlakozik a kerethez segítségként még egy kapus, aki nem kis meglepetésre nem más, mint Jan Reichert.

 

A másodosztályban szereplő 1. FC Nürnberg kapusa, Jan Reichert csatlakozik az Eb-re készülő német válogatotthoz, de nem lesz a keret tagja hivatalosan. Reichert még Németországban sem számít közismert labdarúgónak, ebben az idényben a másodosztályban egy mérkőzésen védett, akkor négy gólt kapott, 25-ször játszott a negyedosztályban, a Nürnberg tartalékjai között.

A hírt először a Bild közölte, ezután a Nürnberg is megerősítette.

„Éppen úton voltam a bátyámmal, és először teljesen összezavarodtam. El sem hittem, hogy ez igaz, de nagyon várom már, hogy ott legyek a csapattal. Óriási megtiszteltetés ez számomra, és hihetetlenül büszke vagyok” – mondta Reichert.

A lehetőséget egyébként Joti Chatzialexiounak köszönheti, aki a Nürnberg sportigazgatója, de korábban a német válogatott mellett dolgozott hasonló beosztásban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik