Julian Nagelsmann: A magyar válogatott egy szinten van a skóttal

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.18. 18:21
Julian Nagelsmann magabiztosan várja a magyar válogatott elleni mérkőzést (Fotó: Szabó Miklós)
A német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann a Magyarország elleni Eb-meccs előtt arról beszélt, a magyar válogatottat nagyjából egy szintre helyezi a skótokkal, akiket az 1. fordulóban 5–1-re legyőzött a német csapat.

 

A felkészülésünk, úgy érzem, jól sikerült, remek a hangulat, kiváló edzéseken vagyunk túl, a játékosok időt tölthettek a családjaikkal, fontos a feltöltődés. Felkészítettük a csapatot, tudjuk, melyek a sebezhető pontjai a magyar válogatottnak, készen állunk a mérkőzésre. Tudjuk, mit várhatunk az ellenféltől, ha labdát birtokol vagy ha a labda ellen játszik. Régóta ugyanaz a szövetségi kapitányuk, minden játékosuk tudja, mi a szerepe a csapatban. A magyar válogatott gyors az átmenetekben, csatáraiknak kiemelkedő a fejjátéka, jók a beadásai a magyar csapatnak, sokat próbálkoznak oldalról” – mondta a mieink elleni mérkőzés előtt a német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann.

Aki arról kapott kérdést ezt követően, mennyire van jelentősége annak, hogy a német csapat az utóbbi időben nem szerepelt jól a magyar válogatott ellen.

„Az ellenfél természetesen mindig meghatározza a mi játékunkat. Arra is felkészültünk, minek kell történnie, ha, mondjuk, hátrányba kerülünk. Különböző forgatókönyveink vannak. A skótok ellen is több tervünk volt. A magyar válogatottat nagyjából egy szintre helyezem a skótokkal. A magyar együttesen nagyobb a nyomás, kényszerben van, ezért a támadást még inkább előtérbe helyező játékra számítok tőle, mint az első meccsen”– fogalmazott Nagelsmann.

Elmondta, az Eb többi meccsét most még kevésbé követi, inkább a soros ellenfelekre kíváncsi. Ezután Toni Kroos szerepéről beszélt.

„Toni Kroos tapasztalata sokat ad nekünk, amikor nála van a labda, tudjuk, hogy jó helyen van, nem fog hibázni. Kilencven százalék fölötti a jó passzainak aránya, ezért elneveztük Őrültnek. A passzstatisztikákban még mindig a top háromba tartozik a világon. A helyzetek kialakításában nagyon fontos nekünk, és erre számítunk tőle holnap is, annak ellenére, hogy bizonyára szoros őrizetet kap majd.”

A német válogatott viszonylagosan magas átlagéletkoráról így beszélt.

„Fontos, hogy a tapasztaltabb és a fiatalabb játékosok kiegészíthetik egymást, a rutinosabb játékosok segíthetnek a fiataloknak abban, hogy el tudják viselni a nyomást. Nagyon jó a kapcsolat a fiatalok és az idősebbek között. Jó elegyet alkotnak a játékosaink.”

Nagelsmann ezután arra is válaszolt, kik lehetnek az Eb felfedezettjei, s mire számít például Cristiano Ronaldótól. Az is szóba került, hogy Ronaldo vagy Messi közül melyiküket választaná, de ebben nem kívánt állást foglalni.

„Meglátjuk, Ronaldo mire lesz képes ezen a tornán. Musiala és Bellingham pedig most robbanhat be. Mindketten folyamatosan fejlődni akarnak, gólerősek, ezen a tornán mindketten kiemelkedőt nyújthatnak.”

A következő téma a hangulat, a várható stuttgarti atmoszféra volt.

„A stuttgarti szurkolók nagyon vehemensen szurkolnak, jól ismerem őket. Érzem a hangulatot a meccsek alatt, de a meccsre figyelek. Az első mérkőzésen is elégedett voltam a hangulattal, ám mindig lehet fokozni. Talán a szurkolóinknak is az első mérkőzés volt a belépő – a hangulatot ugyanúgy tudják fokozni, ahogy mi is tudunk tovább javítani a teljesítményünkön a pályán.”

A Nemzeti Sporttól arra voltunk kíváncsiak, Willi Orbánt elfogadná-e a német válogatott kezdőcsapatába.

„Azt nem tudom, hogy Willi Orbánt beraknám-e a kezdőcsapatomba, de nagyon jó játékos, a magyar válogatott pillére, aki teret tud nyitni, ám nem szeretném elvenni a kollégámtól. Várom már a vele való találkozást.”

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország


NÉMETORSZÁG
Kapusok: 12 – Oliver Baumann (Hoffenheim), 1 – Manuel Neuer (Bayern München), 22 – Marc-André ter Stegen (FC Barcelona – Spanyolország), 
Védők: 16 – Waldemar Anton (VfB Stuttgart), 20 – Benjamin Henrichs (RB Leipzig), 6 – Joshua Kimmich (Bayern München), 24 – Robin Koch (Eintracht Frankfurt), 18 – Maximilian Mittelstädt (VfB Stuttgart), 3 – David Raum (RB Leipzig), 2 – Antonio Rüdiger (Real Madrid – Spanyolország), 15 – Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), 4 – Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Középpályások: 23 – Robert Andrich (Bayer Leverkusen), 11 – Chris Führich (VfB Stuttgart), 5 – Pascal Gross (Brighton – Anglia), 21 – Ilkay Gündogan (FC Barcelona – Spanyolország), 8 – Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország), 10 – Jamal Musiala (Bayern München), 25 – Emre Can (Dortmund), 19 – Leroy Sané (Bayern München), 17 – Florian Wirtz (Bayer Leverkusen)
Támadók: 14 – Maximilian Beier (Hoffenheim), 9 – Niclas Füllkrug (Borussia Dortmund), 7 – Kai Havertz (Arsenal – Anglia), 13 – Thomas Müller (Bayern München), 26 – Deniz Undav (VfB Stuttgart)
Szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik