Eb 2024: a magyar fogadók szerint Ronaldo a legesélyesebb a gólkirályi címre

Vágólapra másolva!
2024.06.28. 13:36
Lehet még gólkirály az eddig gól nélküli Ronaldo (Fotó: Getty Images)
A magyar sportfogadók eddig a portugál Cristiano Ronaldo gólkirályi címére tették fel a legtöbb tétet a németországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán, pedig a Szerencsejáték Zrt. oddsai alapján a francia Kylian Mbappé a legesélyesebb.

Ezt Horváth Zoltán sportfogadási vezető árulta el a cég pénteki sajtóbeszélgetésén. A szakember hozzátette: az eddig még gól nélküli Ronaldót alaposan „túlfogadták” a magyar tippelők, hiszen a nyereményszorzók alapján náluk Mbappé után az angol Harry Kane, majd a német Jamal Musiala következik a sorban.

Nincs ilyen eltérés az oddsok és feltett tétek között abban, hogy melyik két válogatott játssza majd a németországi kontinenstorna döntőjét. Itt sorrendben a német-angol, a spanyol-angol és a francia-angol párosítások tűnnek a legvalószínűbbnek.

Horváth Zoltán elmondta, az Európa-bajnokság alatt minden korábbi rekordot megdöntött a fogadási láz a Tippmixen és a tippmixpro.hu-n, a szelvényszámok ugyanis több mint tíz százalékkal emelkedtek az Eb előtti időszakhoz képest. Elárulta azt is, hogy a hazai játékosok eléggé elfogultak voltak a magyar válogatottal szemben, hiszen miközben a torna kezdetéig Marco Rossi együttese a bukmékeri irodáknál a végső győzelmet illetően a 14-15. helyen szerepelt a mezőnyben, addig a fogadási összegek alapján a Szerencsejáték Zrt. játékain a második-harmadik helyen állt, és a teljes tét mintegy húsz százaléka érkezett be a magyarok Eb-aranyérmére. A magyar fogadók egyébként átlagban 500-1000 forinttal játszanak, ez az összeg azonban az Európa-bajnokság idején a 2,5-szeresére emelkedik.

A hazai szerencsejátékosok körében a csoportküzdelmek alatt a négy legnépszerűbb meccs közül hármon érdekeltek voltak Szoboszlai Dominikék. Pénzben a legtöbb fogadás a német-magyar találkozóra érkezett be, a második helyre az osztrák-francia, a harmadikra a magyar-svájci, míg a negyedikre a skót-magyar mérkőzés került. Utóbbinál a fogadók 60 százaléka bízott a magyar győzelemben és könyvelhetett el nyereményt.

A tippmixpro.hu tavaly októberi megújulásával a nemzeti lottótársaság lényegesen kiszélesítette a tippelési lehetőségeket, így egy Eb-mérkőzésre nagyjából 900 fogadási eseményt kínál. Horváth Zoltán szerint egyre népszerűbb a tippmixelők körében a játékosok egyéni teljesítményére – például a gólok, a kapura lövések, vagy kapusok esetében a védések számára – vonatkozó fogadások. A németek ellen például a tippelők 88 százaléka találta el, hogy 3,5 fölött lesz a kiosztott büntetőlapok száma.

Kiemelkedő nyereményekben ezúttal sincs hiány. Egy kecskeméti tippmixjátékos például négyes kötésben eltalálta a magyar csapat Skócia elleni győzelmét, valamint a német–svájci döntetlent, és további két végkimenetelt remekül megtippelve 48 ezres téttel közel 6 millió forintot nyert.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik