Argentin játékvezetője lesz a mieink harmadik meccsének

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.21. 12:52
null
Tello lesz a meccsünk játékvezetője (Fotó: Getty Images)
A 42 éves argentin játékvezető a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) és az európai szövetség közötti együttműködés eredményeként működhet közre az Eb mérkőzésein.

 

Az UEFA hivatalos honlapjának közlése szerint a 42 éves argentin játékvezető Facundo Tello – és csapata – dirigál a vasárnapi Skócia–Magyarország találkozón. Tello a dél-amerikai és az európai labdarúgó-szövetségek közötti együttműködésnek köszönhetően szerepelhet az Eb-n, s már be is mutatkozott: az első körben a torna egyik legjobb meccsén, a törökök grúzok elleni 3–1-es győzelmét hozó összecsapáson működött közre – közmegelégedésre.

Nem mindig volt egyébként így, s erről egy 2022 novemberében lejátszott Boca Juniors–Racing Club meccs résztvevői tudnának mesélni: 10 piros lapot szórt ki a két csapat játékosainak, javarészt szövegelésért, reklamálásért. Jó lesz tehát odafigyelni erre a mieinknek vasárnap, s nem kidumálni a lapot a bíró zsebéből.

Nem meglepő egyébként, hogy Tello még egyik válogatottnak sem vezetett mérkőzést, ahogy egyik országból való klubcsapat meccsén sem sípolt. Egyébként a csoportunkból Svájccal már találkozott: a két évvel ezelőtti világbajnokságon ugyanis három meccsen is ő fújta a sípot, az első a svájciak Kamerun elleni 1–0-s győzelme volt, majd a csoportkörből még egy meccs jutott neki: Dél-Korea az ő bíráskodása mellett győzte le Portugáliát 2–1-re. Cristiano Ronaldóéknak a vb-n nem hozott sok sikerült Tello működése, mert a Marokkó elleni negyeddöntőn is ő dirigált – az 1–0-ra nyerő afrikaiaktól a hajrában kiállította Valid Seddirát, akinek három perc alatt osztott ki két sárga lapot.

Az UEFA egyébként a csoportunk másik meccsének, az első helyről dönteni hivatatt Németország–Svájc mérkőzésnek is kijelölte a játékvezetőjét: a 48 éves rutinos olasz Daniele Orsato fújja a sípot, akinek ez az utolsó szereplése játékvezetőként, miután májusban bejelentette, hogy az Eb után visszavonul, s június elején az Atalanta–Fiorentina mérkőzéssel elbúcsúzott a Serie A-tól. Orsato vezette a Bajnokok Ligája 2020-as  döntőjét, abban az évben pedig a labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS megválasztotta az év legjobb játékvezetőjének. Később a 2022-es világbajnokságon többek között a Katar–Ecuador nyitómeccsen és az  argentin–horvát elődöntőn is bíráskodott.

JÚNIUS 23. – VASÁRNAP
A-CSOPORT
21.00: Skócia–Magyarország 
Stuttgart, MHPArena. Vezeti: Facundo Tello (Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky) – argentinok
21.00: Svájc–Németország
Frankfurt am Main, WaldStadion. Vezeti: Daniele Orsato (Ciro Carbone, Alessandro Giallatini) – olaszok

AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. Magyarország221–5

–4

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik