Andy Robertson: Nagy meccs vár ránk vasárnap

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.06.19. 23:46
Andy Robertson (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, 1–1-es döntetlennel ért véget a Skócia–Svájc mérkőzés a labdarúgó Európa-bajnokság A-csoportjában. A meccs után a skótok részéről Andy Robertson és Steve Clarke szövetségi kapitány is értékelt. Természetesen mindketten beszéltek a mieink elleni vasárnapi sorsdöntő találkozóról is.

 

„Ezúttal a játékunk már sokkal jobban hasonlított a sajátunkéra – értékelt Andy Robertson, a skótok csapatkapitánya  a BBC-nek. – Agresszívebben futballoztunk, és ennél jobban nem is kezdhettük volna a meccset. Megvoltak a lehetőségeink, igaz, a svájciaknak is. A teljesítménnyel elégedettebbek lehetünk, és remélem, hogy ezt magunkkal tudjuk vinni az utolsó mérkőzésre. Ez mind, amit kívánhatunk, és szükség is lesz rá, mert nagy meccs vár ránk vasárnap.”

„Nem voltunk jelen igazán az első csoportmeccsünkön a németek ellen – mondta Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya a BBC-nek. – Meg kellett szabadulni ettől, mint egy rossz álomtól. Ma este eltökélten támadtunk, magasan presszingeltünk, mindezt egy igen jó Svájc ellen. Jó csata volt két egyenlő fél között. Győznünk kell az utolsó találkozón, és hisszük, hogy ha megszerezzük a három pontot, akkor továbbjutunk a kieséses szakaszba.”

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG 
CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SKÓCIA–SVÁJC 1–1 
Köln, 34 711 néző. Vezette: Ivan Kruzliak (Branislav Hancko, Ján Pozor) – szlovákok
SKÓCIA: Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (McKenna, 61.), Robertson – McTominay, Gilmour (McLean, 79.), McGregor, McGinn (Christie, 90.) – Ché Adams (Shankland, 90.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, R. Rodriguez – Widmer (Stergiou, 86.), Xhaka, Freuler (Sierro, 75.), Vargas (Rieder, 75.) – Shaqiri (Embolo, 60.), Ndoye (Amdouni, 86.), Aebischer. Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: McTominay (13.), ill. Shaqiri (26.)
Sárga lap: McTominay (51.), McKenna (68.), McGinn (71.), ill. R. Rodriguez (31.), Sierro (86.)

     
AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik