Onana sípcsonton rúgná Mbappét, a belga szövetség elnézést kért

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 13:18
Amadou Onana (balra) nem fél Kylian Mbappétól (Fotó: Getty Images)
Hétfő este Franciaország Belgium ellen mérkőzik meg a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A mérkőzés előtt a Belga Labdarúgó-szövetség elnézést kért Kylian Mbappétól, amiért az egyik belga játékos egy videóban azt mondta, felrúgja Mbappét.

A belgák közösségi médiafelületein megjelent egy videó, amelyen Amadou Onana azt mondja, hogy meg fogja rúgni Kylian Mbappét, a franciák csapatkapitányát. A hétfő esti düsseldorfi mérkőzés előtt a belga humorista, Pablo Andres kérdezte a Belga Labdarúgó-szövetség által készített videóban a válogatott tagjait: „Ki rúgja meg Mbappé sípcsontját?” Az Everton középpályása pedig saját nevét kántálta válaszul: „Amadou Onana”.

A videót a szövetség eltávolította oldaláról. Stefan Van Loock, a belgák szóvivője a csapat szombati sajtótájékoztatóján elnézést kért, írja a BBC. „A videót humorosnak szántuk, de azóta töröltük. Szeretnénk elnézést kérni mindenkitől, akit ezzel esetleg megbántottunk. Ezzel az ügyet a részünkről lezártuk.” A felvétel érthetően felháborodást váltott ki a francia médiában.

Kylian Mbappé az Eb-csoportkör első fordulójában az osztrákok ellen orrcsonttörést szenvedett, emiatt kihagyta a hollandok elleni mérkőzést. Lengyelország ellen védőmaszkot viselve játszott, tizenegyesből megszerezte első Eb-gólját.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik