Már csak egy lépés hiányzik a 26 fős Eb-keretekhez

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.22. 18:18
Lehet, hogy 26 tagú magyar keret utazik a németországi Eb-re? (Fotó: Árvai Károly)
Az UEFA Nemzeti Csapatok Versenybizottsága szűk többséggel megszavazta, hogy az idei nyári Európa-bajnokságra országonként 23-ról 26-ra emeljék a játékoskeretek számát. A döntést azonban az európai testület végrehajtó bizottsága hozza meg.

 

Hétfő délutáni ülésén az UEFA Nemzeti Csapatok Versenybizottsága szűk többséggel megszavazta, hogy a nyári németországi Európa-bajnokságra országonként 23-ról 26-ra emeljék a játékoskeretek számát, írja a L'Équipe. A kérdésben azonban az európai testület végrehajtó bizottsága dönt, amely a héten ülésezik.

A francia lap beszámolói szerint a viták több órán át tartottak. Philippe Diallo, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke például a 23 fős keretek mellett érvelt, ami Didier Deschamps szövetségi kapitány álláspontja is. A L'Équipe hozzáteszi, egyelőre nem tudni, hogyan dönt az UEFA. Általában megfogadják a bizottság tanácsát, de lehetséges, hogy ezúttal a két javaslat között lesz a megoldás 25 fős keretekkel. Az Eb-kereteket legkésőbb június 7-ig kell kihirdetni.

A márciusban játszott válogatott mérkőzések során a hollandokat irányító Ronald Koeman abszurdnak nevezte, hogy csak 23 játékost lehet nevezni a tornára, egyúttal jelezte, német kollégája, Julian Nagelsmann is egyetért vele. Az angol csapatot vezető Gareth Southgate ennyire egyértelműen nem foglalt állást, de azt mondta, sokkal nehezebb lenne 23 játékost kiválasztani, mint 26-ot.

A sorozatban harmadszor Eb-résztvevő magyar válogatott a házigazda németekkel, valamint a svájciakkal és a skótokkal szerepel azonos csoportban. (MTI)

Koeman és Nagelsmann a bővítés mellett

Az UEFA a 2021-es kontinensviadalra – nagyrészt a koronavírus-járvány miatt – vezette be a 26 fős keretet. A FIFA által rendezett világbajnokságra is 26 fős keretek utazhattak, de az előzetes tervek szerint a 2024-es Eb-re már csak 23 fő utazhatott volna.

UEFA EURO 2024, NÉMETORSZÁG
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik