Eb 2020: Különleges időszak vár ránk – Mátyus János

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 15:13
null
Ezúttal Mátyus János volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán
Ezúttal Mátyus János volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 34-szeres magyar válogatott labdarúgóval Somogyi Zsolt, a Nemzeti Sport futballrovatának munkatársa beszélgetett.

„A körülmények sokat javultak, de még mindig azt ajánlanám a fiatal labdarúgóknak, hogy ha lehetőségük van rá, próbálják ki magukat más futballkultúrában is” – mondta a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán Mátyus János, majd hozzátette, a mostani lehetőségek egészen elképesztő távlatokat nyitnak a fiatal srácok előtt, és ez elengedhetetlen ahhoz, hogy elinduljunk a kívánt cél felé.

Ezt követően a keddi Magyarország–Portugália mérkőzésről is esett néhány szó.

„A papírforma ellenére abban bízom, hogy egy, de inkább három pontot szerzünk. Szakmailag ezt nyilván nehéz megindokolni, hiszen a portugál csapat minden szempontból előttünk jár… Az arénában azonban egészen fantasztikus hangulat lesz, közhely, de a szurkolók biztosan a 12. játékosként segítik majd a válogatottat” – fogalmazott a Haladás korábbi vezetőedzője, aki elárulta, két fiával együtt ő is ott lesz a Puskás Arénában.

A három belső védős taktikával kapcsolatban elmondta, mivel Európa három talán legjobb csapatával találkozunk, nagyon fontos lesz, hogy a jobb és a bal oldali szélső mögötti veszélyes zónát meg tudjuk oldani a védekezésben. Mátyus a bal oldalon Fiola Attilát játszatná Marco Rossi helyében.

„Minden vb-re és Eb-re hasonló gyermeki lelkesedéssel készülök. Ráadásul egymás után a második Eb-n vagyunk érdekeltek, és most még házigazdák is leszünk. Különleges időszak vár ránk. Az eddigi meccsek is jók voltak, de számunkra majd holnap kezdődik a torna” – mondta Mátyus János.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik