Eb 2020: Ceferin kikotyogta – az ő sikerükért fog szorítani

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 14:00
null
Ceferin a szlovénoknak nem szurkolhat (Fotó: AFP)
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke a portugál Recordnak elárulta, melyik nemzet sikeréért fog szorítani a tavalyról idén nyárra halasztott, részben magyar rendezésű Európa-bajnokságon.

 

„Észak-Macedóniával szimpatizálok, ők állnak hozzám a legközelebb” – árulta el Ceferin, aki nagyon jó kapcsolatot ápol a Macedón Labdarúgó-szövetség (FFM) elnökével, Muamed Sejdinivel, és sokat tesz a macedón futball fellendítéséért.

„Valószínűleg a volt Jugoszlávia területén élő emberek egy része nekik fog szurkolni és a semlegesek is szorítani fognak Pandevnek, Enisz Bardinak és Elmasznak” – fogalmazott a szlovén elnök, akinek válogatottja nem tudta kvalifikálni magát a kontinenstornára.

Viszar Muszliu, a Mol Fehérvár FC védője ésKire Risztevszki, a kupagyőztes Újpest FC védője is helyet kapott az északmacedón válogatott Európa-bajnokságon részt vevő keretében.

„Nagyszerű játékosok kaptak helyet a keretben, hiszek bennük. Történelmi sikert értek el a kijutással, és az Eb-n is szeretnék letenni a névjegyüket. A célunk, hogy elérjük a kieséses szakaszt” – mondta Igor Angelovszki szövetségi kapitány.

Észak-Macedónia a C-csoportban játszik Hollandia, Ukrajna és Ausztria ellen, Bukarestben, illetve Amszterdamban.

AZ ÉSZAKMACEDÓN VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK: Sztole Dimitrijevszki (Rayo Vallecano), Damjan Siskovszki (Doxa), Riszte Jankov (Rabotnicki Skopje)
VÉDŐK: Sztefan Risztovszki (Dinamo Zagreb), Viszar Muszliu (Mol Fehérvár FC), Egzon Bejtulaj (Shkendija), Kire Risztevszki (Újpest), Gjoko Zajkov (Charleroi), Darko Velkovszki (Rijeka), Ezgjan Aljoszki (Leeds United)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Arjan Ademi (Dinamo Zagreb), Enisz Bardi (Levante), Sztefan Szpirovszki (AEK Larnaca), Boban Nikolov (Lecce), Tijomir Kosztadinov (Ruzomberok), Ferhan Haszani (Partizani Tirana), Eljif Elmasz (Napoli), Daniel Avramovszki (Kayzerispor), Darko Csurlinov (VfB Stuttgart), Marjan Radeszki (Akademija Pandev)
TÁMADÓK: Goran Pandev (Genoa), Alekszandar Trajkovszki (Real Mallorca), Ivan Tricskovszki (AEK Larnaca), Vlatko Sztojanovszki (Chambly), Krszte Velkoszki (Sarajevo), Milan Risztovszki (Spartak Trnava)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik