Eb 2020: Matthäus szerint büntetőpárbajban a németek a jobbak

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 11:42
null
Lothar Matthäus Németország győzelmét várja Anglia ellen egy esetleges büntetőpárbaj során (Fotó: Imagi Images/Sven Simon)
A német válogatott június 29-én találkozik Angliával a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A németek korábbi klasszisa, Lothar Matthäus beszélt egy esetleges büntetőpárbaj kimeneteléről, megemlítve a két válogatott 1990-es világbajnoki, illetve 1996-os Európa-bajnoki mérkőzését, amelyeken mindkét alkalommal Németország diadalmaskodott tizenegyesekkel.

 

Az Anglia és Németország közötti mérkőzéseket mindig kiemelt figyelem övezi. Nincs ez másként az Európa-bajnoki nyolcaddöntő párosítás alkalmával sem, amikor 2010 után ismét tétmérkőzésen találkozik egymással a két csapat.

A június 29-i mérkőzés előtt megszólalt a korábbi német világklasszis, Lothar Matthäus, aki játékosként Aranylabdát nyert, és 150 mérkőzésen szerepelt a Nationalelfben.

„Mindig is nagyon jók voltunk a büntetőrúgásokban mondta a The Guardiannek adott interjújában Lothar Matthäus, aki a múltból kiindulva Németországot tartja esélyesebbnek egy esetleges tizenegyespárbaj során. – Ha Anglia ellen erre kerül majd sor, akkor mi fogunk győzni, hiszen ilyenkor a játékosoknak eszébe jut, hogy mi történt 30, 40 évvel ezelőtt. Az angol játékosok előtt lejátszódnak majd az 1990-es, illetve az 1996-os emlékek..."

Matthäus Joachim Löwről is beszélt a Magyarország elleni, 2–2-es döntetlennel végződő mérkőzés után.

„Hiányoltam közte és a játékosok közti összhangot. Nem tűnt következetesnek, nagyon sok mindent változtatott meg a meccs alatt. A játékosokat és a taktikát is folyamatosan cserélgette. Joshua Kimmich például négy különböző pozícióban játszott. Igaz, a végén továbbjutottunk, de hogyan lehetnének magabiztosak a játékosok, ha az edző ennyit változtat a mérkőzések közben?"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik