Euro 2012, H-csoport: Dánia mesteri négyessel került közelebb az Eb-hez

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 22:23
Dánia 4–1-re győzött Ciprus ellen idegenben az Európa-bajnoki selejtező H-csoportjában, így az már biztosan eldőlt, hogy a legrosszabb esetben is bejut a pótselejtezőbe.

A dánok elképesztően jól kezdték a mérkőzést Cipruson: 22 perc alatt már négy góllal vezettek. Lars Jacobsen a hetedik percben kezdte meg a gólgyártást (0–1), majd négy perccel később Dennis Rommedahl megduplázta a vendégek előnyét (0–2). Lars Jacobsen a hetedik percben kezdte meg a gólgyártást (0–1), majd négy perccel később Dennis Rommedahl megduplázta a vendégek előnyét (0–2).

Michael Krohn-Dehli a 20. percben tovább növelte a dánok góljainak számát (0–3), és két perccel később Rommedahl már a második találatát szerezte meg (0–4). Ezzel Dánia ért el a leggyorsabban négy gólt Eb-selejtezőn 1971 óta. Akkor a hollandok már a 14. percben 4–0-ra vezettek Luxemburg ellen a meccset mesterhármassal záró Johan Cruyff találatával.

A ciprusiak becsületét Andreasz Avraam mentette meg a szünet előtt: az első félidő hosszabbításában szépített (1–4).

A második félidő már nem alakult ilyen eseménydúsan: a szünet utáni negyvenöt percben nem született több gól, így Dánia a csoport első helyéért küzdhet Portugáliával a jövő héten.

EURO 2012, SELEJTEZŐ
H–CSOPORT
CIPRUS–DÁNIA 1–4 (1–4)
Nicosia, GSP-stadion. Vezette: Strahonja (horvát)
CIPRUS: Giorgallidesz – Merkisz, Pelagia, Dobraszinovics, Purszaitidesz (Solomu, a szünetben) – Haralambidesz, Alexandru, Avraam, Efrem – Konsztantinu (Christofi, 62.), Demetriu (Szaciasz, 71.). Szövetségi kapitány: Nikosz Niopliasz
DÁNIA: Sörensen – Kjaer, Bjelland, S. Poulsen, L. Jacobsen (Silberbauer, 82.) – Zimling (Jörgensen, 68.), Kvist, Eriksen, Krohn-Dehli – Rommedahl (Poulsen, 71.), Bendtner. Szövetségi kapitány: Moren Olsen
Gólszerző: Avraam (45+1.), ill. Jacobsen (7.), Rommedahl (11., 22.), Krohn-Dehli (20.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik