Korábban a Racing Point mindkét versenyzője, Sergio Pérez és a tulajdonos fia, Lance Stroll is átesett a fertőzésen: előbbi még a Silverstone-ban rendezett két futam idején, utóbbi két hete. Helyettük mindhárom alkalommal Nico Hülkenberg ugrott be, s a korábbiakból okulva, a német versenyző ez alkalommal már az első pillanatból fogva ott lesz a hétvégi futam helyszínen tartalékosként – habár nyilván nem a csapattulajdonost kellene beugróként helyettesítenie.

A Racing Pointhoz hasonlóan egyébként – elővigyázatosságból – a többi csapat is Portimaóba rendelte tartalék versenyzőjét.

A motorsport.com információja szerint a Racing Point dorgálásában részesül a koronavírus-fertőzések miatt. Kiderült ugyanis, hogy mindkét Stroll fertőzöttségéről jóval később értesítették a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) koronavírussal kapcsolatos ügyekért felelős munkatársát, holott a protokoll világosan kimondja: az illetékest azonnal értesíteni kell, ha a csapatból valaki egy versenyhétvégén, vagy azt követő 14 napon belül elkapja a fertőzést.