A Mercedes, a Ferrari és a McLaren a Pirellinek tesztel augusztus elején a Hungaroringen (Fotó: AFP)

 

A korábban tervezettnél végül több tesztnapon próbáltatja ki a Pirelli a csapatokkal a 2022-re tervezett abroncsokat. Az első két tesztre a múlt hét elején került sor a spanyolországi Jerezben. Akkor a Ferrari tesztelhette a száraz és nedves körülményekhez való gumikat is.

Legközelebb az idénynyitó Bahreini Nagydíj után kerül sor hasonló tesztre, amelynek az első napján szintén a Ferrari dolgozhat együtt a Pirellivel, majd a következő két nap az Alpine-nen lesz a sor. A legtöbb tesztre egyébként az azt megelőző versenyhétvégének otthont adó pályán kerül sor, és többek között az augusztus eleji Magyar GP után is a helyszínen maradnak egyes csapatok.

A Hungaroringen a Mercedes, a Ferrari és a McLaren rója majd a köröket az új, 18 colos abroncsokkal. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 2021-es vagy valamelyik korábbi autójukat vetik-e be a csapatok, de mivel a szezon közepén járunk majd ekkor, nagy valószínűséggel nem hagyják ki annak a lehetőségét, hogy plusz köröket teljesíthessenek az aktuális konstrukciójukkal. Persze a gépeken végrehajtanak majd bizonyos módosításokat, hogy megpróbálják a lehető legjobban előidézni a jövő évi körülményeket.

A Magyar Nagydíj utáni kétnapos gumiteszten a McLarennél mindkét nap munkába állnak, hozzájuk a Mercedes csatlakozik az első napon, majd utána a Ferrari is teljesíthet újabb jó néhány kört. A csapatok közül egyedül a Williams nem kap lehetőséget az idény közben a 2022-es abroncsok kipróbálására.

A 2021-es idény közbeni gumitesztek: