F1: az FIA egyelőre tagadja, hogy a Red Bull szabályt szegett volna

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 20:34
null
Az FIA csak hétfőn hoz döntést a Red Bull ügyében is (Fotó: AFP)
Az utóbbi napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a tavalyi idényben melyik csapatok lépték át a költségkeretet. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) viszont minden ehhez kapcsolódó információt tagadott, és közölte, hogy az ügyben hétfőn hoz döntést.

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, olasz és német sajtóértesülések szerint a Red Bull és az Aston Martin is szabályt szegett a 2021-es Formula–1-es idényben. Az FIA viszont szerdán bejelentette, hogy ezek megalapozatlan találgatások, és amíg nem jelentik be a végleges döntést, minden erről szóló hírt tagad.

Sokan várták a szerdai napot, ekkorra volt kitűzve a szövetség üggyel kapcsolatos hivatalos nyilatkozatának megjelenése, ezt viszont jövő hétfőre halasztották el.

„A pénzügyi beadványok elemzése hosszú és komplex folyamat, ami jelen pillanatban is zajlik. A tanúsítvány kiadására pedig október tizedikén kerül sor – idézi az FIA közleményét a Sky Sports. – A pénzügyi szabályokat egyhangúan szavazták meg a versenyben részt vevők, akik együttműködőek voltak az előírások első évében."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik