F1: a Haas egyik versenyzője biztos benne, hogy marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 07:38
A Haas-istálló még nem jelentette be hivatalosan a jövő évi pilótapárosát, és egyelőre nem is szeretnék elsietni a döntést. Ennek ellenére a csapat francia versenyzője, Romain Grosjean sokatmondó nyilatkozatot tett Monzában, amiből arra lehet következtetni, hogy marad a csapatnál a jövő szezonban is.

Felipe Massa visszavonulásának bejelentésével úgy tűnik, beindult a versenyzői piac dominója, és újabb pilóták jövőjére derül fény. Bár Esteban Gutiérrez sorsa egyelőre tisztázatlan, a Haas-Ferrari másik versenyzője, Romain Grosjean minden jel szerint jövőre is az amerikai istállót erősíti. Felipe Massa visszavonulásának bejelentésével úgy tűnik, beindult a versenyzői piac dominója, és újabb pilóták jövőjére derül fény. Bár Esteban Gutiérrez sorsa egyelőre tisztázatlan, a Haas-Ferrari másik versenyzője, Romain Grosjean minden jel szerint jövőre is az amerikai istállót erősíti.

„Igen, magabiztos vagyok a folytatást illetően – mondta a francia pilóta. – Hogy is mondjam? Biztos vagyok benne, hogy javítanom kell az amerikai kiejtésemen.”

Az amerikai csapatnak ez az első szezonja a Formula–1-ben, és anno sokan próbálták lebeszélni Grosjeant arról, hogy egy újonc csapathoz igazoljon, de a francia elmondása szerint már akkor is hosszú távra tervezett új csapatával.

„Valóban gondoltam arra, hogy rizikós lépés lehet, de tudtam, hogy egyben nagy lehetőség is – emlékszik vissza. – A csapat ötlete az volt, hogy az idén elsősorban a tanulásról szól az F1-es projekt, aztán évről évre jobb eredményeket akart. De már az elején is magasra tettük a lécet."

Grosjean elmondta, a csapat meggyőző teljesítménye sok emberre ösztönzően hat, és ez a csapat növekedését eredményezi.

„A jövő évi autó fejlesztését már régen elkezdtük. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, mert látják, hogy a Haast komolyan kell venni, és jó munkát végzünk, ezért részesei akarnak lenni a kalandunknak" – nyilatkozta Grosjean.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik