Gasly hosszabbított az Alpine-nal – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.06.27. 10:36
Gasly többéves szerződést írt alá (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine csütörtök délelőtt hivatalosan is megerősítette, hogy Pierre Gasly többéves szerződéshosszabbítást írt alá.

Noha felröppent olyan híresztelés is, hogy Pierre Gasly a 2026-ban az Audi gyári csapatává váló Sauberhez veszi az irányt, az enstone-i csapathoz elnöki tanácsadóként érkező Flavio Briatore már múlt hétvégén egyértelműsítette, a versenyző helye biztos, és az Osztrák Nagydíj sajtónapján hivatalossá is vált, hogy a felek folytatják a közös munkát. Az alakulathoz 2023-ban érkező francia többéves szerződéshosszabbítást írt alá, amivel biztossá vált, hogy a nagy szabályváltoztatásokat hozó 2026-os idényben is az Alpine-t fogja erősíteni. 

„Nagyon otthon érzem magam ennél a nagyszerű csapatnál. Élvezem, hogy a részese lehetek a Formula–1-es projektnek, és az Alpine Cars tágabb terveinek. Hivatalosan tizennyolc hónapja vagyok itt, és mindig is az volt a terv, hogy hosszú távú projektet építünk a csapattal. Miközben a pályán eddig küzdelmes idényt teljesítünk, én továbbra is hiszek a projektben, és nem megyek sehová. Elégedett vagyok az eddig végrehajtott változásokkal, a kemény munkával, illetve az alakulat által választott iránnyal. Sok potenciál van a csapat személyzetében és forrásaiban. Izgatott vagyok a jövőt illetően, míg most a mindennapi részletek összpontosítok, hogy javíthassunk a teljesítményünkön" – jelentette ki Gasly. 

„Nagy örömöt jelent Pierre szerződéshosszabbítása. Óriási tapasztalattal rendelkezik a Formula–1-ben, és folyamatosan bizonyítja, mennyi potenciál rejlik benne. Nagyszerű nagykövet az Alpine-márka számára, és ezért is örülünk annak, hogy folytatjuk az együttműködésünket. Miközben ez fontos lépésnek számít a jövőnk szempontjából, továbbra is rajta kell tartanunk a szemünket a jelenen, és arra összpontosítunk, hogy javítsunk a jelenlegi csomagunkon. Nagy céljaink vannak a mostani idényt illetően, és fáradhatatlanul fogunk dolgozni, hogy elérjük azokat. Adunk még időt magunknak, hogy eldöntsük, ki lesz Pierre csapattársa, izgalmas lehetőségeink vannak" – tette hozzá a csapatfőnök, Bruno Famin. 

Esteban Ocon távozása, valamint Gasly maradása nyomán egy hely tehát még kiadó az előző két versenyhétvégén kettős pontszerzést elkönyvelő estone-iaknál. A legfrissebb hírek szerint a csapat bejelentkezett az Audival és a Williamsszel is szóba hozott Carlos Sainz Jr-ért, miközben jövő héten tesztet tart másik két jelöltjének, Jack Doohannek, valamint a márka WEC-csapatát erősítő Mick Schumachernek Franciaországban. Egyes feltételezések szerint ez amolyan szétlövés lesz az ausztrál és a német versenyző között. 

RajtszámNév (nemzetiség)CsapatMotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red BullHonda RBPT
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red BullHonda RBPT
 ??MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
44Lewis HAMILTON (brit)FerrariFerrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14 Fernando ALONSO (spanyol)Aston MartinMercedes
 ??Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)WilliamsMercedes
 ??WilliamsMercedes
10Pierre GASLY (francia)AlpineRenault
 ??AlpineRenault
22CUNODA Juki (japán)Visa Cash App RBHonda RBPT
 ??Visa Cash App RBHonda RBPT
 ??HaasFerrari
 ??HaasFerrari
81Oscar PIASTRI (ausztrál)McLarenRenault
4Lando NORRIS (brit)McLarenRenault
27Nico HÜLKENBERG (német)Stake F1 Team Kick SauberFerrari
 ??Stake F1 Team Kick SauberFerrari
A 2025-öS RAJTLISTA
37. OSZTRÁK NAGYDÍJ
Júnis 28., PÉNTEK
Szabadedzés12.30–13.30
Sprintkvalifikáció16.30–17.14
Június 29., SZOMBAT
Sprintverseny12.00–13.00
Időmérő16.00–17.00
Júniua 30., VASÁRNAP
A verseny (71 kör, 306.452 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Brit Nagydíj, SilverstoneJúlius 7., 16.00
Magyar Nagydíj, MogyoródJúlius 21., 15.00
Belga Nagydíj, Spa-FrancorchampsJúlius 28., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik