Leclerc a leggyorsabb, Hamilton és Alonso a top 3-ban a második monacói edzésen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.05.24. 16:37
Leclerc volt a leggyorsabb a hazai közönség előtt (Fotó: AFP)
Charles Leclerc (Ferrari) bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es Monacói Nagydíj második szabadedzésén, mögötte Lewis Hamilton (Mercedes) és Fernando Alonso (Aston Martin) érkezett, míg az első ötöst Max Verstappen (Red Bull) és Lando Norris (McLaren) tette teljessé.

Lewis Hamilton és a Mercedes elsőségével végződött az egy piros zászlós szakaszt hozó Monacói Nagydíj első szabadedzése, a hétszeres világbajnok mögött a mclarenes Oscar Piastri és George Russell érkezett, majd Lando Norris és a lágy keveréken nem futó Charles Leclerc zárta az első ötöst, miközben a Red Bull kettőse a tizenegyedik és a tizenkettedik helyen érkezett, igaz, valódi gyors kört Max Verstappen és Sergio Pérez sem teljesített a legpuhább gumikon.

Mindez izgalmas folytatást ígért a borús Monacóban, ahol bár a második gyakorlás kezdete előtt is lógott az eső lába, végül nem szakadt le az ég. Az első gyors köröket követően Lelcerc nevével kezdődött az időlista, a közepesen futó monacói mögött közel egy másodperc lemaradással Hamilton érkezett, majd az eggyel keményebb abroncsokat használó Verstappen, Carlos Sainz Jr. és Oscar Piastri érkezett a sorban.

Félidőben továbbra is Leclerc vezetett, a ferrarist kisebb meglepetésre Fernando Alonso követte, majd Lando Norris és Lance Stroll érkezett, miközben a Mercedes a tizedik és a tizenhetedik pozíciót foglalta el, igaz, Hamilton és Russell is adós volt még akkor a lágy gumis körével.

A hétszeres bajnok 188 ezredes lemaradással a második, míg honfitársa a tizedik helyet foglalta el, utóbbi három ezreddel maradt el Alexander Albontól. A folytatásban már a hosszú etapok kapták a főszerepet, aminek értelmében nem történt változás az élen. A leggyorsabb Leclerc lett, másodikként Hamilton végzett, míg a harmadik helyet Alonso foglalta el. Az első ötöst Verstappen és Norris tette teljessé, majd Sainz, Stroll, Pérez, Alexander Albon, illetve Russell zárta az első tízest.

A több pilótatársa mellett a falat eltaláló Piastri a tizenkettedik pozícióban végzett a másik McLarennel.

Folytatás szombaton 12 óra 30 perckor a harmadik szabadedzéssel. 
 

 
70. MONACÓI NAGYDÍJ
Május 24., PÉNTEK
1. szabadedzés1. Hamilton 1:12.169
2. szabadedzés1. Leclerc 1:11.278
Május 25., SZOMBAT
3. szabadedzés12.30–13.30
Időmérő16.00–17.00
Május 26., VASÁRNAP
A verseny (78 kör, 260.286 km) rajtja:15.00
KÖVETKEZŐ VERSENYEK
Kanadai Nagydíj, MontrealJúnius 9., 20.00
Spanyol Nagydíj, BarcelonaJúnius 23., 15.00
Osztrák Nagydíj, SpielbergJúnius 30., 15.00

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik